OMÜ'DE YAĞMUR ALTINDA 'HIDIRELLEZ' KUTLAMASI

OMÜDE YAĞMUR ALTINDA HIDIRELLEZ KUTLAMASI
Yağmura Rağmen Yapılan Kutlamalara Yabancı Öğrenciler De Katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Halkbilimi Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen 'Hıdırellez Şenlikleri', yağan yağmura rağmen geniş katılımla gerçekleştirildi.

OMÜ Halkbilimi Araştırmaları Topluluğu tarafından 'Hıdırellez Şenlikleri' düzenlendi. Şenlik alanında düzenlenen kutlamalara OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar, Halkbilimi Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın öğrencilerle yumurta tokuşturmasıyla başlatılan Hıdırellez Şenliği, öğrencilerin yumurta tokuşturmaları, halat çekme ve çuvalla koşu yarışmalarıyla devam etti. Katılımın yoğun olduğu şenlikte daha sonra öğrenciler davul-zurna ve kemençe eşliğinde halay çekip, horon teptiler.

Hıdırellez hakkında bilgi veren Halkbilimi Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, "Kısaca Hıdrellez, Türk dünyasının pek çok yerinde kutlanan mevsimlik bayramlarımızdandır. Kış mevsiminin sona erip yaz mevsiminin başladığı bugün, halk inanışına göre karaların peygamberi Hızır ile denizlerin peygamberi İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilir. Hıdırellez, ülkemizde ve Balkan coğrafyasında etkin bir biçimde kutlanmaktadır" dedi.

Ayrıca etkinlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Hıdırellez'in geleneksel yiyecekleri olan peynir, ekmek, domates, salatalık, yeşil soğan ve haşlanmış yumurta ikram edildi. Yağmur altında yapılan kutlamalara yabancı öğrenciler de katıldı.

Hakan Akgün - (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz