Omü’de Türk Halk Müziği Gecesi

Omü’de Türk Halk Müziği Gecesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi’nde konser verildi.

 

Konsere; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türk Halk Müziği Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Turanlı, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

500 kişilik salonu dolduran izleyiciler unutulmaz bir gece geçirdiler. Konser, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin web sitesinden de canlı olarak yayınlandı.

Şef Metin Solmaz yönetmenliğinde 2 bölümden oluşan konserde, 23 Türk halk müziği ezgisi, koro ve solistler tarafından seslendirildi.

Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen onur ödülleri bu yıl TRT Kurumu sanatçıları Cengiz Özkan ve Tülay Ağagil’e verildi. Ödüller, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy tarafından sanatçılara takdim edildi. Cengiz Özkan ve Tülay Ağagil konserde 3’er parça seslendirdiler.

Konser, protokol üyelerinin de koroya katılıp hep birlikte türkü söylemeleriyle sona erdi.v

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz