OMÜ’de Tanıtım Etkinliği

OMÜ’de Tanıtım Etkinliği
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü, Öğrenci Toplulukları tarafından tanıtım etkinliği kapsamında şenlik düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü öğrencileri Topluluklarını tanıtmak adına kampüs içerisinde tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikte farklı fakültelerden ve farklı bölümlerden öğrenciler topluluklarını tanıtmak için kampüs içinde stantlar kurdu.

“Çarşamba’nın enerjisini almak için geliyorum”
Düzenlenen etkinlikte konuşmacı olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Çarşamba’da bulunmak her seferinde bana farklı bir motivasyon katıyor. Bu bakımdan aslında sizi ziyarete gelirken bir görev ifa etmek değil, biraz da Çarşamba’nın o enerjisini almak için geliyorum. Vakit imkan verdiği sürece şunun için kaymakamımızla da biraz önce paylaştık hakkaten bizim 11 tane kampüsümüz içerisinde şu anda donanım olarak içerisinde ki arkadaşlarımızın uyumu ve öğrencilerin sahiplenmesi bakımından ilave olarak Çarşamba Belediyesi’nin yine yerel yönetimdeki bütün ekibin sahiplenmesini bir kültürel miras olarak devrettiğini görmekten mutluyum.”diye konuştu.

4.jpg

11.jpg

“Tarihe not düşebiliriz”
OMÜ’nün Avrupadaki bir üniversite kadar alana sahip olan bir üniversite oldupğundan söz den Prof. Dr. Selim Eren, “11 kampüs içindeki en müreffeh, en geleceği açık ve en istikrarlı kampüs olarak Çarşambada emeği geçen akademisyen hocalarımızın, idari personelimizin ve Çarşambalıların hakikaten yürekten bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Bunu hamasi bir konuşma olarak söylemiyorum. Yürekten kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Arkadaşlarımızda çalışma arkadaşlarımızda yürekten sahiplendiler Avrupa’da ki bir üniversite kadar alanı olan kısmen imkanlarımız da bazı problemlerimiz olsa da imkanı olan ve geleceği olan bir kampüs olarak şu anda bir tarihe not düşebiliriz.”ifadelerini kullandı.

Üniversite bünyesinde yeni bir eğitim ekibi kurulduğunu söyleyen Eren, “114 projeyle Türkiye’de 5. Üniversite sıralamasına yükseldi. Çok yakında duyurusu çıkacak bunu onun için söylüyorum ne kadar güzel yaptık için değil, yapmaya devam etmek gerektiğini bildiğim için çok yakında duyurusu çıkacak yeni bir eğitim ekibi oluşmuş durumda lütfen arkadaşlar gençler burada öğrenci topluluklarını hasleten rica ediyorum. Arkadaşlarınızı bu tür proje yazma eğitimlerine yönlendirin. Bu proje yazma eğitimlerinin size sadece TÜBİTAK değil, beraber çalışma, hocalarınızla iş birliği yapma noktasında ciddi tecrübe sağlayacağını biliyorum.”şeklinde konuştu.

12.jpg

8.jpg

7.jpg

“Teknoparkla bir iş birliğimiz olacak”
Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım yaptığı konuşmada, “Kampüs alanını da genişlettik bir protokol imzaladılar üniversitemizle beraber, inşallah kampüsümüz butik güzel bir kampüs olacak. Teknoparkla bir iş birliğimiz olacak. İnşallah teknopark genel müdürümüzle önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Ve kuluçka ofis açacağız. Buraya özellikle sizle de iletişim içinde bulunacaklar. Sizin girişimcilik yönünüzü geliştirecekler, teşvik edecekler.”dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren’in ve Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü yıldırım’ın konuşmalarını yapmalarının ardından toplulukların hazırladığı sanat sergisinin gezilmesi ile devam eden etkinlik, iki gün boyunca devam edecek.

HABER: İsmail TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber