OMÜ’DE OKUMA ŞENLİĞİ

OMÜ’DE OKUMA ŞENLİĞİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri, okuma alışkanlığını yaygınlaştırarak şiddet olaylarının önlenmesine katkıda bulunmak ve kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla "okuma etkinliği" düzenledi

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları, Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, akademik personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik, OMÜ Eğitim Fakültesi Kültürel ve Sosyal Etkileşim Alanı’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu “Yaşasın Kitap, Yaşasın Türkçe”, “Kitap Aklın İlacıdır”, “Kitap Kalbin Aynasıdır”, “Yasalar Ölür Kitaplar Kalır”, “Kitapsız İnsan Kurumuş Ağaç” yazılı pankartlar dikkat çekti.

omu’de-okuma-senligi1.jpg

"KİTAP OKUMANIN HER TÜRLÜ ŞİDDETİ SONLANDIRACAĞINA İNANIYORUZ"

Okuma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Bu şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz okuma ile ilgili olan 4. etkinliğimiz. İlk etkinliğimiz ‘Okumaya Zamanım Var’, ikinci etkinliğimiz, ‘Okumaya Mekânım Var’, 3. etkinliğimiz ‘Okuma Eylemi’ başlıklarını taşıyordu. Bu seneki etkinliğimizin başlığını ise ‘Okuma Şenliği’ olarak düşündük. Tüm bu etkinlikleri gerçekleştirmekteki tek amacımız, okuma alışkanlığını yaygınlaştırarak günümüzde hızla artan her türlü şiddet olayının hiç yaşanmamasına katkıda bulunmak ve kitaba dikkat çekmektir” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın konuşmasının ardından Âşık Ozan Obalı da içinde okumanın vurgulandığı çeşitli türküleri ve deyişleri öğrencilerle beraber söyledi. Akademik personel ve öğrencilerin, bir süre yanlarında getirdikleri kitapları okumasının ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim