OMÜ'de Öğretim Üyeleri için Hobi Bahçesi

OMÜde Öğretim Üyeleri için Hobi Bahçesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), öğretim üyelerinin iş stresinden uzaklaşmaları amacıyla yıllık 30 TL kullanım bedeliyle 20 adet hobi bahçesi yaptı.

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi yanında bulunan hobi bahçeleri hakkında bilgi veren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “OMÜ’de ilk defa böyle bir projemiz oldu. Bazı belediyeler ve üniversitelerde böyle çalışmalar vardı. Biz de öğretim üyelerimiz üniversiteyi benimsesin, iş stresinden uzaklaşsın ve öğlen aralarında kendilerinin meşgul olabileceği bir ortam oluşsun diye hobi bahçesi yapımına giriştik. Hobi bahçesi yapımına geçen yıl başladık. Ocak ayı içerisinde de tahsisini yaptık. Öğretim görevlileri arkadaşlarımızın kullanabileceği her biri 40 metrekareden oluşan 20 tane bahçe yaptık” dedi.

478.jpg

“YILLIK 30 TL ÜCRET KARŞILIĞINDA TAHSİS EDİYORUZ”

Hobi bahçelerini yapılan başvurular sonucunda kura ile belirlediklerini söyleyen Şahin, "Kurada belirlenen arkadaşlara bu bahçeleri yıllık 30 TL ücret karşılığında 2 yıllığına tahsis ediyoruz. 2 yıldan sonra tekrar kura çekimi ile bahçelerin yeni sahipleri belirleniyor. Bu bahçelerin elektrik ve suyunu bahçeleri kullanan arkadaşlar ödüyor. Bu bahçelerden sadece yardımcı doçent, doçent ve profesörler yararlanabiliyor. Gelecek yıllarda talep artarsa hobi bahçelerini artırmayı düşünüyoruz. Öğretim görevlilerimiz yoğun iş stresini toprakla haşır neşir olmak kaydıyla azaltıyorlar. Biz burada yapmış olduğumuz uygulamamızdan memnunuz. Benzer projeler belediyeler ve kamu kurumları tarafından da yapılabilir. Bu tür faaliyetler yaygınlaştırılması toplumun huzur seviyesi ve refah seviyesini yükseltebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber