OMÜ’de açığa almalar

OMÜ’de açığa almalar
FETÖ’cü oldukları şüphesiyle 23 akademisyen açığa alındı

FETÖ operasyonu kapsamında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 23 akademisyen açığa alındı. 
Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup cuntacıların başarısız darbe girişiminin ardından kurumlarda görevden almalar devam ediyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde de toplam 23 akademisyen açığa alındı. Açığa alınan akademisyenlerin isim listesi şöyle:
İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Osman Güner ve Doç. Dr. Yakup Keskin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Fatih Yüksel, Doç. Dr. Süleyman İç ve Yrd. Doç. Dr. Zakir Gül, Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Bulut, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Sümbül, Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, Prof. Dr. Levent Altıntop, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Doç. Dr. Adil Karadağ, Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Zeki Karakaya, Doç. Dr. İsmail Gelen, Doç. Dr. Sönmez Pamuk, Yrd. Doç. Dr. Hasbi Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Yılmaz, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Muhammed Dervişoğlu, Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ali Ekin, Sağlık Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Osman Salış, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Araştırma Görevlisi Enes Er, Uzman Ahmet Döner, Okutmanlar Ferhat Özmen ve Fatih Karakaş.

İstihbarat destekli kapsamlı araştırma
OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, çok geniş kapsamlı çalışma yürüttüklerini, yapılan çalışma çerçevesinde FETÖ terör örgütüne kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyledi. Operasyon kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Özyurt, istifa eden dekanlar ve yerlerine vekaleten atanacak muhtemel isimlerle ilgili istihbarat destekli kapsamlı bir araştırmanın yapıldığını, onun neticesinde yeni dekan listesinin rektörlük tarafından YÖK’e sunulacağı ifade etti. Selahattin Özyurt, “Yapılan bu kapsamlı çalışma çerçevesinde 15 Temmuz’da darbe girişimine adı karışan ve FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olan kişiler için hiçbir şekilde taviz verilmeyecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset