OMÜ’DE “19. ULUSAL PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ”

OMÜ’DE “19. ULUSAL PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ”
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen “19. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi” başladı.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (AKKM) yapılan kongreye OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar, öğretim üyeleri, OMÜ öğrenciler ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen psikoloji öğrencileri katıldı.
Düzenleme Kurulu Başkanı Aslıhan Meral ve Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erkuş’un konuşmasından sonra açılış konuşmasını yapan ve kongreye destek veren Akademik Danışman Yrd.Doç.Dr. Murat Kurt, “Öğrenci kongreleri, öğrencilerin kendi üniversiteleri dışındaki akademisyenlerin olayları yorumlayış şeklini öğrenmesine olanak veren bir akademik etkinliktir. Bu doğrultuda, kongremize yurt dışından bir, yurtiçinde 27 üniversiteden akademisyen davet edilmiştir. Kongre boyunca 28 konferans, 15 çalışma grubu ve 5 panel gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Sözlü bildiri oturumlarıyla birlikte kongre süresince toplam olarak 60 akademik etkinlik gerçekleştirilecektir” dedi.
Kongrenin dördüncüsünü de OMÜ’de yaptıklarını belirten OMÜ Psikoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Kerim Edinsel, “4. Ulusal kongrede 450 kişiydik, bugün bini aştık ve kongre kayıtlarını durdurmak zorunda kaldık. Önemli bir toplumsal güce işaret eden bu durum çok sevindiricidir. Sosyal bilimciler ve psikologlar olarak biliyoruz ki, insan için gelişmenin anlamı, toplumsal bir varlık olarak, başka insanlarla özgür ve eşitlikçi ilişki kurma yeteneğini, bir doğa varlığı olarak duyu, duygu, haz, tutku, iletişim ve çalışma yeteneklerini geliştirmesidir” diye konuştu.
Bu tür kongrelerin Türkiye’de arttığını ifade eden OMÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Mahmut Aydın, “Bizim dönemlerimizde akademisyenler araştırma görevlisi olduğunda da bu kürsülere çıkma fırsatı bulamıyorlardı. Daha sonra belki doktora süresince veya yardımcı doçent olduklarında kongrelere katılma veya bilgi sunuyorlardı. Şimdi ise öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren bu türlü kongrelere katılma, bildiri sunma, görüşlerini açıklama ve tartışma fırsatı buluyorlar. Bu noktada özgüveni çok yüksek, kendine güvenen ve fikirlerini özgürce ve serbestçe ifade eden nesiller yetişiyor. Psikoloji bölümlerin puanları yüksek. Bu sadece iş bulma noktasında değil, birazda öğrencilerin ilgisinden kaynaklanıyor. İnsanları tedavi etmeden önce kendi zihinlerimizi tedavi edelim. Duru bir zihne sahip olursak, başkaları ile ilgili önyargılı bir zihne sahip olmaz isek sorumlu davranışları iyileştirme, düzeltme ve onları tedavi etme şansına sahip oluruz. Onun için psikologlara çok önemli işler düşüyor. Toplumun sağlıklı bir zeminde yürümesi için, sağlıklı olması için önemli ve iyi yetişmiş psikologlara ihtiyacımız var. Ama bu bölümde okuyan psikologlarımızın da ön yargılı bir şekilde topluma ve toplumun insanlarına bakmaması gerekiyor. Eğer bakarlarsa kendilerini tedavi etmeden, başkalarını tedavi etme şansları yoktur. Onun için öğrenciler bizim geleneğimizi iyi okumanızı istiyorum. Gerçekten bizim kültürel ve tarihsel mirasımız açısından psikoloji noktasında da aradığınız pek çok şeye cevap oluşturacaktır” şeklinde konuştu.
24 - 27 Haziran 20014 tarihlerinde OMÜ AKKM’de gerçekleştirilecek “19. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi”nde 28 konferans, 15 çalışma grubu ve 5 panel yapılacak.

omu’de-“19.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir