OMÜ UZAYTEM'den "İş Garantili" Kurs

OMÜ UZAYTEMden İş Garantili Kurs
Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZAYTEM, uçak, tekne ve otomobil yapımında son yıllarda kullanılmaya başlanan kompozit malzemelerin üretimi için sektörde ihtiyaç duyulan teknik eleman yetiştirmek amacıyla kurs düzenledi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (UZAYTEM) uçak, tekne ve otomobil yapımında son yıllarda kullanımı artan kompozit malzeme üretimi için teknik eleman yetiştirmek üzere kurs açıldı.

UZAYTEM öğretim görevlisi Cevat Sunol, Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan kompozit malzeme yapımı için eleman sıkıntısının önüne geçmek amacıyla kurs düzenlediklerini söyledi.

Son yıllarda dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinin sanayide kullandığı kompozit malzemelerin geniş bir kullanım alanı bulunduğunu vurgulayan Sunol, "Havacılıktan rüzgar enerjisine, otomotivden denizciliğe kadar pek çok alanda artarak kullanım alanı genişleyen kompozit malzemelerin yapımı için ülkemizde yetişmiş teknik eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle UZAYTEM atölyemizde kurs düzenledik. Kursu başarıyla tamamlayan kişiler, sektörde kesinlikle istihdam edilecek. Bir nevi iş garantili kurs düzenledik" dedi.

Mühendislere, teknisyenlere ve sektörde iş bulmak isteyenler yönelik kursa 18-50 yaş arasında isteyenlerin katılabileceğini bildiren Sunol, kursun günde 8 saat olmak üzere toplam 450 saat süreceğini kaydetti.

Sunol, kursun OMÜ Ballıca Yerleşkesi'nde bulunan UZAYTEM tesislerindeki derslik ve kompozit atölyesinde 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ücretsiz düzenlendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel