OMÜ TIP’TA MEZUNİYET HEYECANI

OMÜ TIP’TA MEZUNİYET HEYECANI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden 2014-2015 eğitim-öğretim yılında mezun olan 200 öğrenci büyük heyecan yaşadı.

Mezuniyet töreni, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda düzenlendi. Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatma Aydın, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törene başlamadan Tıp Fakültesi öğrencileri geçen günlerde öldürülen Opr. Dr. Kamil Furtun ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına kürsüye siyah çelenk bıraktı. OMÜ Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Enes Atalay’ın konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.
omu-tip’ta-mezuniyet-heyecani-(2).jpg
“İDEAL İLE GERÇEK ARASINDAKİ FARKI AZALTALIM”
Öğrencilerin uzun ve zor bir yolculuğun sonuna geldiklerini belirten OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Aydın, “Bize olan yolculuğunuz aslında daha öncesinde başlamıştı. Bu yolculuk hem sizleri hem aileleriniz için zor bir süreçti. Ancak bugün ailelerinizin yüzündeki mutluluğu ve gururu görüyorum. Umuyorum ki geçen yıllar boyunca iyi bir yuva olmuştur. OMÜ Tıp Fakültesi olarak amacımız iyi hekim ve iyi insan olmanızın yanında; gelişen sağlık teknolojilerini kullanabilen, sağlığın geliştirmesine yönelik araştırmalar yapan, yenilikçi, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ideallerini savunan yüksek standartlara hekimler olmanızı sağlamaktı. Mükemmel olmak için çaba sarf edelim. İdeal ile gerçek arasındaki farkı azaltalım. Ailelerinizi ve sizleri en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“ANDIMIZA SADIK KALACAĞIZ”
İnsanlığın sürdürdüğü sürece hekimlik mesleğinin var olacağını söyleyen Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, “El üstünde tutulan bu meslek toplumda saygı görmüş ve saygınlık kazanmıştır. Ülkemizde bu meslek bu yıl en hüzünlü yıllarından birini yaşamaktadır. İnsanları tedavi etmek için her türlü donanım ve teknolojiye sahip olan bu meslek her geçen gün saygınlığını yitirmekte ve saldırıya uğramaktadır. Bir zamanlar kutsal atfedilen hekimliğe artık hakaret ediliyor. Ama şartlar ne olursa olsun kendimizi insanların hizmetine adayacağımıza, meslektaşlarımızın kardeşlerimiz olduğuna bütün varlığımızla onurumuz üzerine ant içtik. Andımıza sadık kalacağız. Sevgili arkadaşlar artık öğrenciliği bitirdiniz ve hekim olarak ülkenin birçok yerinde görevler yapacaksınız. Sizlere yeni meslek hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

omu-tip’ta-mezuniyet-heyecani1.jpg

“MESAİ SAATİ OLMAYAN BİR MESLEK SEÇTİNİZ”
Tıp öğrencilerinin zor bir meslek seçtiklerini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Mesai saati olmayan bir meslek seçtiniz. Ama bunu siz istediniz. Hekimlik bazı nedenlerden dolayı tercih edilebilir. Bunlardan da bir tanesi insanlara faydalı olmaktır. Atalarımızın dediği gibi ‘İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’. Bir diğer neden aile, mesleğin toplumsal statüsü ve ekonomik kazançlarıdır. Toplumsal statü şöyle gerçekleşir; eğer bir alışverişe giderseniz sizin doktor olduğunuzu öğrenirlerse fiyatları biraz bindirimli söylerler size. Sizin doktor olduğunuzu öğrenirlerse birçok yerde yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Ama hiçbir zaman sizin dediğinizi de kabul etmezler. Komşusunun sözüne itibar ederler sizinkine etmezler. Ekonomik boyutuna gelince istihdam alanı vardır. İşsiz kalmazsınız. Ortalama bir hayat sürebilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun. Sizinle arkadaş olan hocalarla birlikte oldunuz. Sizlere deneyim ve bilgi aktaran hocalarla birlikte oldunuz. Kaprisli hocalarla birlikte oldunuz. Yeni metotları üzerinizde deneyen yönetimlerle birlikte oldunuz. Burada belki gereksiz bilgiler de öğrendiniz. Ama bu gereksiz bilgilerde gereksiz olduğunu anlamak için size anlatılmalıydı. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Daha sonra genç hekimler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim