OMÜ Öğrenci Konseyi yeni başkanını seçti

OMÜ Öğrenci Konseyi yeni başkanını seçti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’nda Muhsin Oğul başkan seçildi.

OMÜ Öğrenci Konseyi Genel Kurulu toplandı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Genel Kurulda yeni Öğrenci Konseyi başkanı ve yönetimi seçimi yapıldı. İki senede bir yapılan konsey başkanlığı için iki aday yarıştı. Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Muhsin Oğul ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Samet Korkmaz arasında geçen yarışta, Muhsin Oğul 19 oyla seçimi kazanan taraf oldu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen 35 Fakülte, Enstitü ve Meslek Yüksekokul temsilcisi genel kurulda, yeni başkan ve yönetim için oy kullandı. Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Muhsin Oğul ve listesi 19 oy alarak seçimin galibi oldu. Samet Korkmaz ise 15 oyda kaldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.
Seçimin tamamlanmasının ardından eski Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu’na, hizmetlerinden ötürü üniversite adına hediye takdim etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, bir değerlendirme konuşması yaparak şöyle dedi: “Kazanan arkadaşımız, öğrencilerin sesi, kulağı, gözü olacak ama her öğrencimizin rahatlıkla ulaşabileceği bir yönetim olduğumuzu düşünüyorum. Rektör Yardımcısı olarak Rektörüm adına herhangi bir sıkıntınız olduğunda doğrudan doğruya bize ulaşabileceğiniz konusunda emin olabilirsiniz. Sıkıntılarınıza çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Onun için bu seçimi lütfen kazandık, kaybettik olarak değerlendirmeyin, demokratik olarak hakkımızı kullandık, birlikte çıkıyoruz diye söylüyorum. Kazanan da kaybeden de istediği zaman bize gelebilirler, kapımız herkese açık.”
Son olarak eski Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu seçimi kazanan yeni başkana görevi devrederek çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim