OMÜ, Metro Turizm ile Öğrencilerine Sektör Deneyimi Kazandıracak

OMÜ, Metro Turizm ile Öğrencilerine Sektör Deneyimi Kazandıracak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); akademi-sektör iş birliği çerçevesinde öğrencilerinin sektörel deneyimlerini arttırmak ve iş gücüne katılımlarını desteklemek amacıyla Metro Turizm ile iş birliği protokolü imzaladı

OMÜ Senato Toplantı Odası’nda düzenlenen protokol töreninde imzalar, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su (Üst Düzey Yönetici) Fatih Öztürk tarafından atıldı. İmza törenine ayrıca; Metro Turizm Karadeniz Bölge Müdürü Ali Karayutu, Samsun Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, Samsun Metro Turizm Genel Müdürü Yasin Dinler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Müdürü Haluk Tan, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Keleş ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seden Doğan da eşlik etti.

Taraflar arasındaki protokol; Bafra Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencilerinin istihdam edilmelerini kolaylaştırmaya ve sektörün beklentilerine cevap verebilecek nitelikte öğrenci yetiştirmeye yönelik olarak Yüksekokul ile Metro Turizm arasında iş birliğini öngörüyor.

“OMÜ önemli bir misyon üstlendi”

İmza töreninde Rektör Bilgiç’e şükranlarını sunarak başlayan Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Fatih Öztürk OMÜ’nün, sektörün kanayan yarasına çare bulmak adına çok önemli bir misyonu üstlendiğini söyledi.

“Türkiye’nin kanayan yarasını kalifiye ve eğitimli elemanla çözeceğimize inanıyoruz”

Türkiye’deki otobüsçülerin ana sorunlarından birinin çözümünde OMÜ gibi ülkenin değerli ve gündeminde olan bir üniversitenin rol almasının önemini vurgulayan Üst Düzey Yönetici Öztürk “Bu üniversitenin bizim şehrimizin üniversitesi olması da tabii ayrı bir güzellik taşıyor. Burada yetiştireceğimiz öğrencilerimizle Türkiye’nin çok önemli bir yarasına merhem olmaya çalışacağız. Türkiye’deki 120-130 milyona ulaşan kara yolculuğunu düşünürseniz bizler Metro Grup olarak sektörün lokomotifiyiz ve en büyük aktörlerinden biriyiz. Burada temel problemimiz sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemandı. Maalesef bu sorunu, sektör bir türlü çözemiyordu. Host, hostes, yazıhane çalışanı gibi ara elemanlar bu işi meslek olarak görmüyor; bu sektörde 3-5 ay çalışıyor ve işi bırakıyordu. Dolayısıyla sektör içerisinde kamuoyuna da yansıyan çok önemli sıkıntılar doğuyordu. Bizler de bu sorunu kalifiye elemanla aşacağımızı söylüyor, kanayan bu yarayı ancak bu şekilde çözeceğimize inanıyorduk. İmzalayacağımız bu protokol uyarınca bu sene alacağımız öğrencilerimizle inşallah bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

“Öğrencilerin iş garantisini biz sağlayacağız”

Öğrencilerin iş garantilerini kendilerinin sağlayacağı vurgulayan Metro Holding Yöneticisi Öztürk devamında “Burada sayın Rektörümüze şunun garantisini veriyoruz: Hocam sizin öğrencilerinizin hepsinin iş garantisini biz sağlayacağız. Hatta bu sayı sektöre yetmeyecek, arttıralım, daha fazla öğrenci alalım. İkinci olarak bu öğrencilerimize burs desteği vereceğiz. Ayrıca Metro Grup olarak Bafra Turizm MYO’nun ana ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. O nedenle bizimle elini taşın altına koyan Üniversitemizin saygıdeğer Rektörü Sait Bilgiç Hocam ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Türkiye turizm sektöründe gerçekten çok önemli noktalara gelebilecek konumda” diyen Fatih Öztürk sektöre ve ülkemizin bu konudaki rolü hakkında ise şunları kaydetti: “Önümüzdeki yıl hedefimiz neredeyse 100 milyon turist. Bu kadar sayıda turisti ağırlayacak potansiyele sahip bir ülkeyiz. Otobüs taşımacılığını yalnızca şehirler arası olarak görmeyin. Bu faaliyetin bir de turizm boyutu var, yani çok büyük bir sektör. Bu yıl ülkemize gelecek aşağı yukarı 40 milyon turisti siz bir yerden başka bir yere naklediyorsunuz, bu hakikaten ciddi bir iş. Bu açıdan inşallah öğrencilerimiz işsiz kalmayacaklar; hep birlikte el birliğiyle sıkıntıların üstesinden geleceğiz.”

“İş ihtimalinin yüksekliği bu sektöre ilgiyi arttıracaktır”

Metro Turizmle imzalayacakları protokolle sektöre çok ciddi ve önemli katkılar sağlayacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise turizmin dünyada çok hızlı gelişen ve hareketli bir sektör olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “Dünyada 2017 itibariyle yaklaşık 1.3 milyar kişinin seyahat ettiğini biliyoruz ve bu rakamın hızla arttığı bir gerçek. Bu sektörde de dünyada şu anda 118 milyon insanın istihdamı sağlanmakta ve bu bağlamdaki artış ve gelişme, istihdam sayısını da yükseltmekte. Türkiye’de ise geçen yıl itibariyle 38 milyon kişi turizm hareketliliğine katılmış ve bu eksende 462 bin kişi istihdam edilmiş durumda ve bu sayının da artmaya ihtiyacı var. Bizler Bafra’da hem Turizm Fakültemiz hem Turizm Meslek Yüksekokulumuzdaki gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu gençlerimizin sahada da yetişmeleri bakımından desteğe ihtiyacı var. Öte yandan gençlerimizin gelecekte iş ihtimalinin yüksek olduğunu görmeleri bu alanın tercih edilme oranını yükseltecektir. Bu protokolle de hem eğitime katkı sağlayacağız hem de Metro Turizm başarılı öğrencilerimizi bursla destekleyecek. Dahası mezunlarımızı istihdam etme garantisi verdiler, sağ olsunlar. Bu iş birliğinin, gerek Üniversitemiz gerek Metro Turizm gerekse de öğrencilerimiz açısından çok ciddi katkıları olacağını düşünüyoruz. Bu iş birliği niyetlerini açıkça ortaya koyarak imza noktasına gelmemizde gösterdikleri hassasiyetten ötürü Fatih Öztürk Beyefendiye ve Holding yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

“Kalifiye şoför ihtiyacını da Ladik MYO’da açılacak ilgili bölümle karşılamayı düşünüyoruz”

Protokolün imzalanmasının ardından Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Fatih Öztürk, bu protokolün OMÜ ile iş birliğinin ilk ayağı olduğuna dikkat çekerek şu müjdeyi de verdi: “İkinci ayağında ise yine sektörün ana problemlerinden biri olan kalifiye şoför ihtiyacını ise Üniversitemizin Ladik Meslek Yüksekokulunda, yine bütün ihtiyaçlarını bizim karşılayacağımız ilgili bölümün açılmasıyla karşılamaya çalışacağız.”     

OMÜ sahada eğitim imkânı konusunda bir adım daha atmanın heyecanını yaşadı  

Teorik eğitimin yanında, sahada eğitim imkânı ve fırsatı sunma konusunda hamlelerine devam eden OMÜ, belirlediği ilkeler ile kurumsal bakış açısı doğrultusunda reel sektörle iş birlikleri geliştirerek öğrencilerinin çalışma hayatına daha donanımlı ve yetkin bir şekilde katılmalarını gözetiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim