Ömer Halisdemir için destansı yazı

Ömer Halisdemir için destansı yazı
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Gök, 15 Temmuz darbe girişiminin gidişatını değiştiren Şehit Ömer Halisdemir için yürekleri titreten bir yazı kaleme aldı

Samsun'da öğretmenlik yapan Hilal Gök, darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye kalkışan Semih Terzi'yi öldüren; koruma astsubayı Ömer Halisdemir için anlamlı bir yazı kaleme aldı. Gök, yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı. Büyük ilgi gören yazı, kısa sürede 100 binden fazla kişi tarafından okundu ve paylaşıldı.

"Herkes 'bizi anlattın' dedi"

15 Temmuz'un 79 milyon insan için sıkıntılı bir süreç olduğunu belirten 16 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Gök, "Hem bir anne hem bir öğretmen hem de Atatürkçü, milliyetçi, Türk olmaktan onur duyan, Müslüman olmaktan gurur duyan bir nesiller yetiştirmek istiyoruz. Kalıcı bir hatıra bırakmak istedim. Öğrencilerime bir öğretmen mirası bırakmak istedim. Bu nedenle da darbenin sembolü hepimizin gururu son zamanlarda doğan bütün çocuklara isim olarak verilen Ömer Halisdemir ile ilgili bir yazı yazmak istedim. İlk başta ben bu kadar duyulacağını ve okunacağını tahmin etmedim. Bir anda her yere yayıldı. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar beni aramaya başladı. Arkadaşlarım, ailem gurur duydu. Herkes 'bizi anlattın' dedi. Ömer Halisdemir'in unutulmaması ve bu ülkede bir daha darbe kötü rüyasıyla uyanmaması için yazılan bir yazıydı. Amacına da ulaştığını düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir