‘ÖLÜM KAVŞAĞI'NDA BİTMEYEN ÇİLE’

‘ÖLÜM KAVŞAĞI'NDA BİTMEYEN ÇİLE’
Çarşamba Ayvacık Karayolu yapım çalışmaları yılan hikâyesinden beter hale geldiği bu günlerde Çarşamba Tekstil kent alanı ve kavşak çalışması karayolunda “Ölüm Kavşağı” şeklinde anılmaya neden oldu. Karayolunda ki proje saçmalığı ölümleri arttırıyor.

‘AYVACIK YOLU OLDU “TUZAK YOLU, ÖLÜM YOLU”’

1987 yılında Samsun’un son İlçesi olma hakkını kazanarak ilçe olan Ayvacık ilçe karayolu çalışmasında son durum içler acısı. Projeye yaklaşık 20 yıl önce başlanmış ve son olarak yaklaşık 5 yıl önce başlanan Çarşamba Ayvacık karayolu çalışmasında sıkıntı ve sorunlar bitip tükenmek bilmiyor. Çarşamba- Ayvacık karayolu üzerinde bu çalışmalara birde Çarşamba Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğünün birlikte başlattıkları kavşak çalışması ise karayolu yapım çalışmasını tam manası ile ‘TUZAK YOLU’ haline getiriyor. Tuzak ve Ölüm kavşağı olarak vatandaşlar tarafından adlandırılmaya başlanan Çarşamba “Tekstil kent kavşağında” devam eden çalışmaların düzgün ve kazaya sebebiyet vermeyecek şekilde düzeltilerek acil yapılması için tepkiler ayyuka çıkarken yol çalışmasının bitirilememesi de ayrıca tepkilere neden oluyor.

‘YOL İHALESİ YILAN HİKAYESİNİ GEÇTİ BU KAÇINCI FİRMA!’

Samsun'un Ayvacık ilçe karayolu üzerinde özellikle Çarşamba İlçesinin şehir içi bağlantıları ve Ayvacık İlçesi ile olan ulaşımı sağlayan karayolunda devam eden çalışmaların yavaşladığı bu nedenlerle yapım çalışmalarının bitirilemediği, projenin başladı günden bu güne defalarca ihale yüklenici firmaların sürekli anlamsız biçimde değiştirildiği bilinen çalışmalarda sona bir türlü gelinemiyor. Bu yol çalışmalarına son olarak Çarşamba Belediyesi tarafından başlatılan Tekstil kent çalışmaları çerçevesinde Karayolları ile yapılan protokol gereği kavşak yapım çalışması başlatılmış ve bitirilmişti.

‘SÖZDE HATTA KOMEDİ PROJE VE ÇALIŞMA’

Yapılan sözde hatta komedi proje ve çalışma ile Tekstil kent kavşağında yolun Çarşamba Beyyenice ve Üçköprü mahalleleri kavşaklarının bulunduğu alandan başlayan yolun aniden daralması ve genişlemesi, yine Ayvacık istikametinden Sefalı mahallesinden aşağıya hızla tek şeritten gelen araçların dar yoldan sürücüleri şoka uğratacak şekilde ani genişletilmiş ancak bağlantıların çukurlarla dolu yapılması nedeni ile yolun birden önce daralması akabinde yeniden virajlı biçimde yeniden çift şeride geçilmesi nedeni ile şaşkınlığa uğrayan sürücüler son zamanlarda ölümlü kazalara neden olmaya başlaması dikkatlerden kaçmıyor.

2.jpg‘YOLUN MİMARI, MÜHENDİSİ, YETKİLİSİ KİMSE CEZALANDIRILMALI’

Ayvacık İlçesine gitmek veya ilçeden Çarşamba ve Samsun’ a dönmekte özellikle geceleri zorlanan sürücüler ve çevre halkı tepkilerini dile getirirken, “Bu yol yapılıyor diyerek çok sevinmiştik. Ama en son Ramazan Bayramı bizlere zehir oldu. Bu alanda kaç kaza oldu ve en son kaza da iki vatandaşımız, dostumuz hayatını kaybetti. Böyle bir ne çalışma ne de proje dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Böyle rezillik olmaz. Yol bir daralıyor bir genişliyor. Bu yolun mimarı, mühendisi kim ise veya bu projeye bu hali ile kim izin verdi ise cezasını çekmelidir.

2-001.jpg

‘KARAYOLLARININ UMURUNDA DEĞİL, HALKIN SAHİBİ YOK’

Burada ölen vatandaşlar en çok onların yüzünden can veriyor veya sakat kalıyor. Maddi hasarları saymıyoruz. O yetmezmiş gibi karayolları kazalar neticesinde yollarda asfalt kazılmış halde ve başka kazalara davetiye çıkartıyor. Karayollarının umurunda değil, halkın sahibi yok. Karayolları kafasına göre takılıyor. Bunlar Devletin denetiminde kontrolünde değiller mi? Bu nasıl iştir, çalışmadır. İş güvenliği sıfır olan bu çalışmanın en kısa sürece acil çözüme kavuşturulması mecburidir. Yeter artık başka canlarımız gitmesin. Yetkililer sesimizi duysun artık, koltuklarında oturmasınlar. Aldıkları maaşı ve verilen yetkiyi kanunlara göre kullansınlar. İnsanların canı bu kadar ucuz mu?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

HABER-FOTO: Erol ŞEKER- Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir