Oltacıların yeni gözdesi ‘Çobanlı Halk İskelesi’

Oltacıların yeni gözdesi ‘Çobanlı Halk İskelesi’
Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahiline sahip Samsun’da olta balıkçılığı giderek yaygınlaşıyor

Deniz veya göl olmadan yaşayamayan Karadenizli vatandaşların hayattan en çok zevk aldıkları hobilerin başında balık tutmak geliyor. 140 kilometrelik sahil uzunluğu ile bölgenin en büyük metropol kenti olan Samsun’da olta balıkçılığı, Büyükşehir Belediyesi’nin halkın denizle buluşmasına engel olan tüm unsurları ortadan kaldırmasından ve sahil düzenleme çalışmalarını tamamlamasının ardından son yıllarda büyük artış gösteriyor.

20161024aw881910_05.jpg
Canik, İlkadım, Atakum ve 19 Mayıs sahillerindeki çevre ve sahil düzenleme çalışmalarıyla denizle kucaklaşan kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle 7’den 70’e her yaştan Samsunlu, sahillerde balık tutmanın keyfini yaşıyor. Oltacıların gözde mekanı ise Atakum Çobanlı Halk İskelesi. Havaların güzel olduğu zamanlarda 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki iskele, oltacılarla dolup taşıyor.
7 gün 24 saat açık olan Çobanlı Halk İskelesi’ni mesken tutan amatör kıyı balıkçıları çapari, istavrit, kefal, lüfer başka olmak üzere çok sayıda balık türü avlıyor. İnsanların tanışıp kaynaşmalarının, sağlıklı iletişim ve kalıcı dostluklar kurmanın en güzel yolu olan olta balıkçılığı, balık tutkunlarını adeta kucaklaştırıyor. Yemlerin takılıp kancaların denize atılmasından sonra başlayan bekleme sürecinde amatör balıkçılar, yanlarında getirdikleri yiyecekleri birbirleriyle paylaşıyor. Siyasetten spora kadar hemen hemen her alanda yapılabilen keyifli sohbete ise yakalanan balıklar ara verdiriyor.
Çobanlı Halk İskelesi sadece olta balıkçılarının değil, mutlu anlarını ölümsüzleştirmek isteyenlerin de uğrak mekanları arasında yer alıyor. İskeleye gelen yüzlerce insan, fotoğraf çektirip selfie yapıyor. İlginin büyük olduğu iskelede nasibini alan olta balıkçıları ile vatandaşlar, akşamları da panoramik görüntüsüyle kafeteryasında sohbete kaldıkları yerden devam ediyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin satın alınacak yolcu gemisiyle vatandaşların denizden daha fazla istifade edebilmelerini sağlamak amacıyla yapılan Çobanlı Halk İskelesi, 22 Haziran’da hizmete açılmıştı. 4 milyon TL’ye mal olan iskeleye şık ve modern bir kafeterya da eklenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz