Ölmez: “yatırımcı endişe içinde”

Ölmez: “yatırımcı endişe içinde”
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Tekkeköy ilçesindeki iş kazasının ardından yaşanan hukuki sürecin yatırımcılar açısından endişe verici olduğunu belirterek, yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu söyledi

 

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez yaptığı açıklamada, Tekkeköy ilçesinde yapımı sürdürülen gübre fabrikasında yaşanan olay sonrası gelişen hukuki sürecin yatırımcılar açısından endişe verici olduğunu belirtti. Ölmez, kazada hayatlarını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediğini belirterek, "İhmali görülenler elbette cezalandırılmalıdır. Ancak, yatırımcı firma, işini ehliyetli bir müteahhide ihale etmiş ve yine bu müteahhidi denetleyecek bir başka kuruluşu da görevlendirmişse, burada işverenin tutuklanma talebiyle karşı karşıya gelmiş bulunması, diğer yatırımcıları endişeye sevk eder" dedi.

İKİ TARAFLI MAĞDURİYET

Altı farklı sektörde yatırımı bulunan ve bir firması dünyanın 55 ülkesine ihracat yapan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Tekkeköy ilçesindeki iş kazasında hem hayatlarını kaybeden ve yaralanan işçilerin hem de işverenin bir mağduriyet yaşadığını kaydetti. Kazada hayatlarını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Adnan Ölmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gerçekten büyük acı. Hepimizin yüreği dağlandı. İnanıyorum ki ölenlerinin yakınlarının biraz olsun acılarının dindirilmesi için yasal haklarının dışında yatırımcı firma tarafından tüm gerekli ilgi ve destek sağlanacaktır. Tabii ki bunlar işin insani boyutlarıdır. Bunun yanında beni ve birçok yatırımcıyı endişelendiren bu kaza sonucu yatırımcı firmanın sahibinin tutuklanma talebiyle karşı karşıya kalmasıdır. Tabi ki burada ihmali ve suçu olanlar misliyle cezasını çekmeli, gerekli müeyyideler adli makamlarca uygulanmalıdır. Buna kimsenin en ufak bir itirazı olamaz. Ama yatırımcı burada işini ehliyetli bir müteahhide ihale etmişse ve bu müteahhidi denetleyecek yine ehliyetli bir firmayı da görevlendirmişse bize göre yatırımcının daha yapacağı bir şey kalmamıştır. Yatırımcı firma uzmanlık alanında olmayan özel bir imalatı, uzmanlık alanında olan yetkili bir müteahhit firmaya vermiş ve bu müteahhit firmanın yapacağı imalatı kanunlar nezdinde uygunluğunu denetletmek için de yetkili bir denetim firmasını görevlendirmiştir. Bunun dışında elim kazanın meydana gelmemesi için yatırımcının başka ne yapabilirdi? Örnek verecek olursak; arsasını kat karşılığı müteahhide veren kimsenin o inşaatta meydana gelecek iş kazasından ne kadar sorumlu ise bu elim olayda da yatırımcı o kadar sorumludur. Mevcut olayda da en önemli husus, altını çizerek söylüyorum; yatırımcının uzmanlık alanı dışında özel bir imalatı taşeron firmaya yaptırması ve gerekli tüm önlemleri almasıdır. Bu aynı zamanda sosyolojik bir vakadır."

“YASAL DÜZENLEME GEREKLİ”

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, bir şehrin ayakta durmasının en önemli dinamikleri olan yatırımcıların, tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen yaşanabilecek bir iş kazasında tutuklanma talebiyle karşı karşıya kalması açısından mevcut kanun ve yönetmeliklerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Eğer ki ilgili kanun ve yönetmelikler değişmez ve uygulamalar bu şekliyle devam ederse, sorumluluklarını yerine getiren yatırımcının meydana gelebilecek bir iş kazasında tutuklanma talebiyle karşı karşıya kalmaması için bir tek seçenek kalmıştır. O da yatırım yapmamaktır" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir