Ölmeden Önce Kendine Anıt Mezar Yaptı

Ölmeden Önce Kendine Anıt Mezar Yaptı
Samsun’da yaşayan 68 yaşındaki Halk Ozanı Aşık Dertli Kul Cafer, memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde kendi anıt mezarını yaptırdı

Yaz aylarında Niksar’a gelerek ilçe merkezine 14 kilometre mesafede bulunan Çamiçi Yaylası’nda yaşayan Halk Ozanı Aşık Dertli Kul Cafer, ölmeden önce kendisi ve eşi için anıt mezar yaptırdı.

TRT ve Kültür Bakanlığı'ndan emekli Halk Ozanı Aşık Dertli Kul Cafer, “Ölüm hak olduğu için insanoğluna, kendi mezarımı kendim yaptım ve bununla da gurur duyuyorum ve nitekim muradıma erdim” dedi.

Evinin bahçesinde yaptığı iki anıt mezara da mesleğini, ismini ve doğum tarihini yazdıran Dertli Cafer ve eşinin bir tek ölüm tarihi eksik.

1946 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde doğan Halk Ozanı Dertli Cafer, kış mevsiminde Samsun Atakum’da, yaz aylarında ise Tokat’ın Niksar ilçesine ikamet ettiğini belirterek, “Şiirlerimde ölümü hep hatırlıyorum bu yüzden sürekli düşünüyordum. Ölmeden önce kendimin ve eşimin mezarlarımızı hazır etmek istedim. Ölüm hak olduğu için insanoğluna, kendi mezarımı kendim yaptım ve bununla da gurur duyuyorum ve nitekim muradıma erdim. Allah izin verirse bir yıl sonra heykelimi de yaptıracağım ve eşimle benim mezarlarımızın önüne koyacağım” dedi.

Dertli Cafer’in eşi Hatice Kul ise eşinin kararına saygı duyduğunu belirterek, “Eşim benim için çok kıymetli. O ne yaparsa saygı duyarım ve razı olurum. Eşim ikimize de mezar yapacağını söyledi. Ben de onun bu fikrine razı oldum. ‘Tamam, yapalım’ dedik ve çok şükür yaptık tamamladık” diye konuştu.

1965 yılında şiir yazmaya başladığını belirten Aşık Dertli Kul Cafer, 860 adet şiiri olduğunu, 1982’de “Dostlar Merhaba, 1985 yılında Dertli Sazım, 1999 yılında Gerçeğe Aç İsen Hakka Bağlan ve iki yıl önce Hakikatın Işığı Aydınlıktır” isimlerinde dört adet kitabının yayınladığını söyledi.

Halk Ozanı Aşık Dertli Kul Cafer, başarılı çalışmalarından dolayı çok sayıda ödülün de sahibi olduğunu ifade etti.

Öte yandan sakin ve sessiz bir ortamda yeşille iç içe yaşamayı sevdiklerini belirten Dertli Kul Cafer ve eşi, evlerinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştirerek zamanlarını geçiriyor.

olmeden2.jpg

“MEZAR TAŞINA ŞİİRİNİ YAZDIRDI”

Kendi mezarını kendi yapan Halk Ozanı Aşık Dertli Kul Cafer mezar taşına ise şu cümleleri yazdırdı: “Bu dünyaya boş gelip, boş giden insanlar, hiçbir şeye yaramazlar. Fakat, insanların hepsi de boş değildir. Delileri de vardır, doluları da. Fani dünyadan ahırete göç edip dolu gidenler, geride unutulmayacak eserler bırakmışlardır. Onların tarihlerde isimleri silinmez.”

Ozan Cafer Kul sözlerini “Dertli Cafer mezarını yıkmayın, kalbinizden bizi silip atmayın, gelip geçtikçe bizi hatırlayın, üstadım üstüne rahmet desinler” şeklinde noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir