Olimpiyatların 20 Temmuz Müsabaka Raporu

Olimpiyatların 20 Temmuz Müsabaka Raporu
Olimpiyatların 20 Temmuz Müsabaka Raporu

ATICILIK: İKİNCİ ALTIN RUSYA’NIN

Dün Ukraynalı Oleksandr Kostyk’in ilk altın madalyayı kazandığı atıcılık branşında kadınlar 50 metre 3 pozisyonlu tüfekte Rus Dina Droganova hem elemelerde hem de finalde dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı. 452.9 puan alan Droganova’yı izleyen Alman Melanie Stabel gümüş, bir diğer Rus Daria Bulavina bronz madalyanın sahibi oldu.

BADMİNTON: TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE ELENDİ

Karışık takım müsabakasında milli takımımız gruptaki ikinci maçında Hindistan’a 5-0 yenilmesine rağmen ilk maçında Endonezya’yı mağlup ettiği için çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçında ise Çin’e 3-0 mağlup olan milliler turnuvaya veda etti. Diğer yarı finalistler ise Tayvan, Rusya ve Güney Kore oldu.

BASKETBOL: POTADA İKİNCİ YENİLGİ

A Grubu’ndaki ilk maçında Polonya’ya mağlup olan Türkiye İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımımız grubundaki ikinci maçında da Litvanya’ya 87-55 yenildi. Aynı grupta Yunanistan Polonya’yı mağlup etti. Venezuela ise Tayvan’ı 116-29’luk farklı skorla geçti.

B Grubu’nda Rusya, Kenya’yı 103-55 yenerken Slovenya Avustralya’yı 73-55 mağlup etti. Bu grupta Ukrayna da Arjantin’i mağlup etti.

Kadınlarda A Grubu’ndaki ilk maçına çıkan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol takımı Yunanistan’a 38-37 mağlup oldu. Aynı grupta Ukrayna Kenya’yı 94-11 mağlup etti. B Grubu’nda Çin Rusya’yı, Litvanya da İtalya’yı yendi.

FUTBOL: MİLLİLERDEN FARK

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı, grup aşamasındaki ikinci maçında Çin’i Ayşegül Arı’nın üç, Raziye Yeşilyurt ve Özlem Aktaş’ın birer golüyle 5-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. Grupta Polonya Rusya’yı 1-0 yenerken Büyük Britanya Brezilya’yla 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Polonya 6 puanla grupta lider. Milli takımımız 3 puanla grupta dördüncü sırada.

HENTBOL: AY YILDIZLILARDAN FARKLI AÇILIŞ

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takımımız A Grubu’nda oynadığı ilk maçında Brezilya’yı 35 – 16 yenerek Deaflympics’e galibiyetle başladı. Gruptaki bir diğer maçta Rusya Sırbistan’ı 23-17 mağlup etti. B Grubu’nda ise Almanya Danimarka’yı 26-12’lik skorla geçti.

JUDO: İLK MADALYALARIMIZ GELDİ

Kata takım müsabakasında milli sporcularımız Erkan Esenboğa ile Abdullah Sevinç altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Koreli Myeongjin Han – Sun Hee Choi ikilisi, bronz madalyayı ise Ukraynalı Kateryna Shepeliuk – Vladyslav Mozyrev ikilisi kazandı.

Erkekler 60 kg’da finalde Ermenistan’dan Robert Gevorgyan’ı yenen sporcumuz Erkan Esenboğa altın madalya kazandı. İran’dan Mehrdad Bodaghi ile Koreli Myeongjin Han bronz madalya aldı.

Erkekler 66 kg’da Rus sporcu Ruslan Askerov finalde Kazakistan’dan Shayakhmet Kanapiyanov’u yenerek altın madalya kazandı. Hollandalı Albert Westerhof ile Ukraynalı Vladyslav Mozyrev bronz madalyanın sahibi oldu. Milli sporcumuz Enes Yıldız çeyrek finale kalamadan elendi.

Erkekler 73 kg’da Ukraynalı Dmytro Sharatov finalde Rus Sergey Belyaev’i yenerek altın madalya kazandı. Bu daldaki son şampiyon Fransız Camille Brasse ile Moğol Munkh-Orgil Badamsambuu bronz madalya aldı. Abdullah Sevinç çeyrek finale kalamadan elendi.

Kadınlar 48 kg’da Meksikalı Maria Huitron, finalde Rus Alina Pozdeeva’yı yenerek altın madalya kazandı. Bronz madalyayı ise Ukraynalı Kseniia Dovbyschchuk aldı. Serpil Yavuz ise kürsüde kendine yer bulamadı.

Kadınlar 52 kg’da Ukraynalı son şampiyon Anna Shostak finalde Rus Chayana Oorzhak’ı mağlup ederek unvanını korudu. Moğolistan’dan Lkhagvasuren Gantumur ile Polonyalı Dominika Bolek bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuz Dilek Altın bronz madalya mücadelesinde Lkhagvasuren Gantumur’a yenilerek madalya şansını kaybetti.

Kadınlar 57 kg’da Ukraynalı Kateryna Avdieieva finalde Moğol Oyundelgerekh Baatar’ı yenerek altın madalya kazandı. Bronz madalyanın sahipleri ise Venezuela’dan Mayerlyn Nereida Barreto Rodriguez ile Rus Liana Timasheva oldu. Bronz madalya müsabakasında Timasheva’ya kaybeden Zehra Özbey podyuma çıkamadı.

MASA TENİSİ: MİLLİLERDEN ÜÇER YENİLGİ

Kadınlar takım müsabakasında millilerimiz A Grubu’ndaki ilk maçında Japonya’ya 3-0, ikinci maçında ise Polonya’ya ise 3-1 kaybetti. Milliler günün son maçında da Çin’e 3-0 mağlup oldu.

Erkekler takım müsabakasında milli takımımız A Grubu’ndaki ilk maçında Kore’ye, ikinci maçında Hong Kong’a, üçüncü maçında da Ukrayna’ya 3-0 mağlup oldu.

PLAJ VOLEYBOLU: YASİN VE RESUL KAZANDI

Erkeklerde Yasin Okatan – Resul Tekin ikilisi, E Grubu’ndaki ilk maçında Avusturyalı Kurzmann / Grath ikilisini 3 sette yenerken Harun Metin- Emre Çiftçi ikilisi  B Grubu’ndaki ilk maçında Belaruslu Artur Drabenok / Viktar Litvinka ikilisine iki sette yenildi.

Kadınlarda Ayşegül Yalnız – Damla Buğse Çelep ikilisi D Grubu’ndaki ilk maçında Alman Nelly Steinbach / Peggy Steinbach çiftine iki sette yenildi. İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi C Grubu’ndaki ilk maçında Meksikalı Ana Rosa Sandoval / Erika Segoviano ikilisine iki sette mağlup oldu.

TENİS: ASUMAN VE TUTEM TUR ATLADI

Tek kadınlar 1. turda Asuman Saki Hintli rakibi Madhu Jaiswal’ı 6/1, 6/3’lük setlerle yenerek bir üst tura yükseldi. Tutem Bangüoğlu da İtalya Giulia Bassini’yi 6/3, 6/2’lik setlerle yendi ve tur atladı. Beste Mürşitoğlu Fransız Aurelie Coudon’a  0/6, 0/6’lık setlerle mağlup oldu ve elendi. Milli tenisçimiz Berçem Kol Hintli Shaik Jafreen 0/6, 3/6’lık setlerle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Tek erkekler 2.turda, ilk turu bay geçen Necati Görmez, Büyük Britanyalı Jack Alexander Clifton’a 0/6, 0/6’lık setlerle yenildi. Aynı turda Sercan Yeşilova da Sloven rakibi Marino Kegl’e 0/6, 0/6’lık setlerde yenildi.

VOLEYBOL: DÜNYA ŞAMPİYONUNA YAKIŞAN BAŞLANGIÇ

İşitme engelliler voleybolunda son dünya şampiyonu olan Türkiye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Takımı, A Grubu’ndaki ilk maçında Brezilya’yı 3-0 mağlup etti. Aynı grupta İtalya, Venezuela’yı üç sette geçti. B Grubu’nda ise ABD Polonya’yı; Ukrayna da Rusya’yı yendi.

Kadınlarda ise milli takımımız A Grubu’ndaki ilk maçında Rusya’ya 3-0 yenildi. Aynı grupta Japonya, Kanada’yı üç sette yendi. B grubunda ise Polonya Brezilya’yı 5 sette geçerken ABD de Ukrayna’yı mağlup etti.

YÜZME: REKORLARLA DOLU BAŞLANGIÇ

Kadınlar 50 metre kurbağalamada son oyunlarda 6 altın madalya kazanarak yıldızlaşan Belaruslu Aksana Petrushenka 33.48’lik derecesiyle yine altın madalya kazandı. Ukraynalı Iryna Tereshchenko gümüş, Polonya Julia Chmielewska bronz madalya aldı. Milli yüzücü Reyhan Küçük finalde 8. sırayı aldı.

Kadınlar 200 metre serbestte Rusya’dan Viktoriia Terenteva 2:04.64’lük derecesiyle dünya ve olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Çin’den Yuchen Hu gümüş, Ukraynalı Mariya Rezhylo bronz madalya kazandı.

Erkekler 50 metre sırtüstünde son oyunlarda 2 altın madalya kazanan ABD’li Matthew James Klotz 26.26’lık derecesiyle dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı. Eleme serilerinde 27.05’le dünya rekoru kıran Rus Igor Zhuravlev gümüş, Japon Yoshikazu Kanaji bronz madalya kazandı.

Erkekler 400 m serbest finalinde Japon Satoi Fujihara 3:57.90’lık derecesiyle oyunlar rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Polonya’dan Artur Zbigniew Pioro gümüş, İtalyan Federico Tamborrino bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 200 metre kelebekte Polonyalı Konrad Powroznik 2:04.94’lük derecesiyle altın madalya kazandı. Japon Satoi Fujihara gümüş, İtalyan Luca Germano bronz madalyanın sahibi oldu.

4x100 karışık serbest finalinde Vitalii Obotin, Miron Denisov, Maria Karpova ve Eleonora Brykanova’dan oluşan Rusya takımı 3:54.28’lik dereceyle dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı. Ukrayna takımı gümüş, Büyük Britanya takımı ise bronz madalya kazandı.

4x100 kadınlar takım karışık finalinde Olga Kliuchnikova, Ekaterina Kulikova, Ekaterina Savchenko ve Viktoriia Terenteva’dan oluşan Rusya takımı 4:20.88’lik dereceyle dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı. Belarus gümüş, Ukrayna da bronz madalya kazandı.

Erkekler 50 metre sırtüstü serilerinde milli sporcumuz Ali Özyalçın 31’inci oldu ve elendi. Özyalçın, 400 metre serbest serilerinde de yarıştı ve 23’üncü sırayı alarak elendi. Karışık 4x100 metre serbest takım yarışında ise Reyhan Küçük, Ali Özyalçın, Meliha Uncu Tosun ve Emre Gürsoy’dan oluşan milli takımımız 14’üncü oldu ve finale yükselemedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor