Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

ÖLENE KADAR YAŞAYACAKSINIZ AMA...

ÖLENE KADAR YAŞAYACAKSINIZ AMA...

Evet, Dünyada pandemi her geçen gün sona ereceğine artarak devam ediyor.

ABD başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde ‘Covid-19’ denilen bela her geçen gün giderek artıyor.

Bu noktada ülkemizde hemen her alanda Covid 19'la mücadele sürerken Eğitim, Diyanet, Bürokrasi ve Siyasette alınan önlemlerle çalışmalarını sürdürmeye ve mücadele etmeye devam ediyor.

Bu minvalde ülkemizdeki siyaset koronavirüs gibi.

Siyasette istifalar, ihraçlar,  ithamlar kısacası kaosa doğru giden ortam dikkat çekiyor.

Siyaset ısınacak derken, seçimle değil tam tersine istifalar ve yeni kurulan partilerin gündeme gelmesi şaşırtıyor.

Mesela Mustafa Sarıgül'ün TDK'sı, yine büyük şaşa ile kurulan Gelecek Partisi, Deva Partisi bir türlü isteneni veremiyor.

MHP'den ayrılarak İYİ Parti’yi kuranlar çok geçmeden adeta birbirine girdi.

Dün İYİ Parti'nin kurucular kurulu üyesi Ümit Özdağ, parti disiplin kurulu tarafından İstanbul İl başkanı Kavuncu hakkındaki ithamları nedeniyle partiden ihraç edildi.

Ümit Özdağ'ın ihraç haberleri ile eşzamanlı Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise partiden istifa etti.

Yani İYİ Parti’de yaprak dökümü hızla sürüyor.

Halkın son zamanlarda büyük ümit bağladığı İYİ Parti'ye, Samsun'da MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'nın katılımından sonra 1'e karşı 2 fire vermesi İYİ Parti'nin hiç de iyi yolda olmadığını gösterdi.

Akşam saatlerinde; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yapılan toplantı sonrasında birlikte yaptıkları açıklamalarda, tabanlarına çok büyük ümitler veremedikleri gözlendi.

Kısacası İYİ Parti, iki gelecek içinde iyi ümit vermezken MHP suskun, CHP kendi iç kavgasında, eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin müthiş baskısı altında…
HDP’ninPKK bağlantısını inkar etmediği için yok hükmünde bir pozisyonda gündemdeki yerini alırken gözler AK Parti’ye çevrildi.

AK Parti'de yaklaşan Büyük kongrede Reis'in yeniden Genel Başkan adayı olup olmayacağı bilinmezken, olmaması halinde yerine kimin aday olacağı tartışılıyor. Korona’dan yeni çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (bu arada geçmiş olsun sayın bakana) ile İYİ Parti Genel Başkanı ve kendi deyimi ile eskiiii İçişleri bakanı Meral Akşener'in medya önünde birbirine gönderme yapmaları Corona sürecinde siyasetin zirve görüntüsü şaşırttı. 

Elbette ki tam bu noktada dün köşe yazımda belirttiğim gibi koronavirüsle alakalı Sağlık Bakanlığı her ne kadar önemli önlem alsa da, çağrılar yapsa da nedendir çok iyi algılanmadı ya da umursanmadığı bir gerçek.

Bu noktada ülkemizde gerçekten büyük sıkıntılara doğru ilerleyen Covid- 19 vakaları nedeni ile duyarlılık gösteren BİK yani Basın İlan Kurumu yerel ve yaygın yazılı ve görsel medyalar da yer alması ve işin ciddiyetini, vahametini halkın sağlığının ne kadar önemli olduğunu göstermek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deyimi ile TEMİZLİK MASKE MESAFE yani "TMM"  ibaresi ile bir görsel hazırlayarak medya aracılığıyla insanlara duyurmayı kendine vazife edinmesi bence takdire şayan bir birliktelik göstergesidir.

Ülkemizde bazılarının hala 'benim param var zenginim bana bir şey olmaz', bazılarının ise 'Çok sağlıklıyım, korona diye bir şey yok yalandan yere bizleri hapsediyorlar' inadı ile özellikle maske, temizlik, mesafeye uyulmaması sonucu Allah korusun önümüzdeki günlerde daha vahim tablo olasılıkları duyarlı insanları ürkütüyor.

Bu nedenledir ki bazen bir maske bazen bir sabunla temizlik, bazen de tokalaşmayıp, kucaklaşmayıp başkalarıyla mesafe koyarak sağlıklı kalmayı ve uzun yaşamayı belki de başaracağız. Bunun için herkesin duyarlı olup temizlik maske mesafeye uyması geliyor.

BİK'in medya aracılığı ile gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum

Sağlıklı ve uzun yaşamak sevdiklerinizle zamansız ayrılmak istemiyorsanız uyarıları dikkate alın.

Çünkü 'BAZEN KÜÇÜK BİR ÖNLEM VE TEDBİRLE ÖLÜMDEN KURTULABİLİRSİNİZ.'

Ölene kadar yaşayacağınız garanti olduğuna göre önlem alarak daha uzun yaşamak için...

MUTLU VE (SAĞ)-LICAKLA KALIN...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi