Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Olayları çarpıtmayı seven bir ilçeyiz vesselam...

Olayları çarpıtmayı seven bir ilçeyiz vesselam...

Köşe Yazılarımıza ya hiç tepki gelmez ya da gelince de iyi ve yüksek perdeden gelir. Dün yayınladığımız köşeden çok haberimize de tepkiler geldi. Gelmemesi düşündürücü olurdu...

Dün yayınladığımız haberimiz de şunu özellikle vurgulamak zorundayım. Bu güne kadar asla şahsi kavgalarımızı işimize sokmadık.

Dün haberimiz için de her kafadan farklı sesler geldi. Ama bir konu oldu ki üzülmedim dersem yalan olur. Çünkü şahsi düşünce, tavır ve ön yargım olmayan olaylar ve isimler itham edilmiş.

Nedeni ise; Bir ilçede bir atama da mutlaka siyasetin müdahalesi olur. Olmaması imkansızdır. Doğasında var. Ama asla bu konuda siyaseten kimseyi suçlamadık, suçlamayı da düşünmedik. Mesela, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile direk ilişkisi yok haberimizin.

Biz eğitim camiasında ki kaos ve kavgayı nerelere getirdiklerini ve neler konuşulduğunu, endişeleri gündeme getirdik. Bu işin siyaseten (mevcut görevde olanlar içinde belediye başkanı veya başka özel şahısları dile getirmedik) kimse ile sıkıntımız yok. Ama olayı hemen Başkan Dündar'ın üzerine çevirme gayretlerini gördük.

Evet biz siyasette ki özellikle iddiaları değil, Milli Eğitimde ki problem ve dertleri dillendirdik. Eğitimde sınıfta kalmayı bırakın başarısızlığa doğru hızla yelken açan Çarşamba ve dolayısı ile Samsun' da ki atamaların dedikodu ve belli çevrelerin değil eğitim içinde ki eğitimli, bilgili isimlerin en önemlisi eğitim camiasının kabulleneceği isimlerin atanmasını ve başarının bu şekilde geleceğini dile getirmek istedik.

Sonuç olarak haberin içinde geçen tek siyasi iş, İsim havuzuna Belediye Başkanının adını yazan birisinin atanmasına eğitim camiasının tepki ile karşıladığını, huzursuz olduğunu belirtmek istedik. Ve bu yönde de devam edeceğiz.

Kişisel, şahsi hiç bir derdimiz olmaz, olamaz iddia edenler de ihanet, karalama ve provokasyon içinde olanlardır o kadar. Bu vesile ile 2014-2015 eğitim- öğretim döneminin huzur, dertsiz ve sakin geçmesini, eğitim camiasının kavgasız, gürültüsüz olmasını dilerken, eğitimde başarı için birlik, beraberliğin hayata geçirilmesi dileklerimle, başarılı bir eğitim dönemi diliyorum.

Ama bu demek değildir ki; bundan sonra eğitimde ki sorunları gelen tepkiler doğrultusunda korkup geri çekeceğiz. Gelen yanlış, yanlı, dayatmacı tüm sıkıntıları haberleştirmeye devam edeceğiz.

Çünkü yukarıda ki dileklerimin tersine çalışmalar olduğu kulağıma gelmeye devam ediyor. İnşallah o söylentiler, eğitim camiası içinde ki keşmekeşlik önümüzde ki günlerde yaşanmaz. Bu memlekette makam, koltuk için tertemiz okulların nasıl berbat hale geldiğini, eğitimde ki başarıların nasıl yerlerde süründüğünü iyi bilenlerdeniz.

Örnek mi?: Tek kelime ile geçen yıl toparlanmaya çalışılan Değirmen başı Okulu...

Bir kişiyi Müdürlüğe getirebilmek için okulda ki eğitim kalitesi yerlere düşürüldü, okulda ki temizlik yerlerde süründürülür oldu. Süreci devam ettirilmek için yırtınanları duymak eğitim camiasını hem üzüyor hem tedirgin ediyor farkında mısınız?. İnşallah duyduklarım önümüzde ki günlerde hayata geçirilmeye çalışılmaz aksi takdirde eğitim camiası tam bir kaos ve yıkıma doğru götürülecektir. Bizden açıklaması. Daha ne diyelim ki...

Olayları, yazıları, konuşmaları, sağa sola çevirmeyi, kıvırmayı, birilerini karalamayı pek çok seven bir ilçeyiz vesselam. Yalan mı?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi