MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

OKUMAK BİR DEVA

OKUMAK BİR DEVA

Faydalı kitap gazete v.s. okumak hayatı daha iyi öğrenmemize, yanlışların doğruların neler olduğunu neler olduğunun daha iyi anlaşılmasına, insani ilişkilerimizde meramımızı daha iyi anlatabilmemize, milli ve manevi değerlerimizin  neler olduğunun öğrenilip onarlın başkalarına da anlatılmasında, özellikle beynelmilel (uluslar arası) sahada kendimizi en iyi şekilde temsil edebilme noktasında çalışmalar yapabilmek konusunda okumanın katkısı tartışılmaz.

Şunun altını özellikle çizelim, bir şeyi ne kadar çok bilirsek bilelim okursak okuyalım uygulamadıktan sonra sadece kuru malumat sahibi olmaktan başka bir şeye yaramayacaktır.

Hayatımızdaki beklide en büyük israf hiç şüphesiz zaman israfıdır. Okuyacağımız faydalı kitaplarla geçecek zamanımız hem maddi hem manevi manada kazançlı olmamızı sağlayacaktır. İnsandaki bazı olumsuz davranış ve düşünceler faydalı kitaplar okundukça müspete olumluya dönüşecektir. Kitap okumak yani ilim, insanı mütevazi, alçakgönüllü yapar. Ancak tekrar etmekte fayda var mesele çok kitap okumak değil faydalı kitaplar okumak hatta gerekirse faydalı kitapları tekrar tekrar okumaktır. Bu bize çok şey kazandıracaktır. Unutmayalım ki seçkin okur seçerek okur.

Başta okullarımızda olmak üzer birçok yerde hem de  “çok kitap okumak” gerektiğinden bahsedilirde niçin kitap okumak gerektiği konusunda özelliklede gençlerimize yeterli bilgi verilmez. Oysa okumak konusunda seçici olunmaz ise faydadan çok zararlı bir durum ortaya çıkacaktır. Okumak bizim medeniyetimizde evvela kişinin kendisinin hak ve hakikatin gösterdiği istikamette geliştirmesi içindir. “çünkü kendisine hayrı olmayanın başkasına hayrı olmaz.” Der büyüklerimiz.

Batı’da kullanılan bir tabir vardır ama bunu maalesef batı daha  çok adeta dünyayı sömürmek için kullanılmıştır. Nedir o? “Bilgi güçtür.” Oysa bizde bilgi önce kendimize daha sonra ise genelde bütün insanlığın faydasına olacak işler ortaya konulabilmesi adına öğrenilir, öğretilir.

Kitap okumak hayatı  daha iyi öğrenmemize, yanlışların doğruların neler olduğunun daha iyi anlaşılmasına, vesile olur.

 Bir sonraki yazımda görüşmek ümidi ile esen kalın.

    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi