‘OKULUMUZ’ ALİ FUAT BAŞGİL ANADOLU LİSESİ

‘OKULUMUZ’  ALİ FUAT BAŞGİL ANADOLU LİSESİ
‘Okulumuz’ adlı yazı dizimizin bugünkü konuğu TOKİ tarafından yaptırılan Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in adını taşıyan Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi. 2005 – 2006 yılında eğitim öğretime Atatürk İlköğretimde başlayıp sonra 2008 – 2009 eğitim öğ

TARİHÇE

Ülkemizin en önemli hukuk, siyaset ve devlet adamlarından, Samsun ili Çarşamba ilçesi doğumlu Ordinaryüs Profesör Doktor Ali Fuat BAŞGİL’in adını taşıyan Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, 2005/2006 Eğitim-Öğretim Yılında Çarşamba Atatürk İlköğretim Okulunun C Blok alt katında 5 sınıf, 150 öğrenci, 10 öğretmen, 2 idareci ve 1 memur ile eğitim-öğretim hayatına başladı.  Kuruluşunun ardından hem eğitim-öğretim açısından hem de sosyal ve kültürel etkinlikler açısından önemli başarılar elde edilmiş, ders araç gereci açısından da büyük mesafe kat edilmiştir.

İlk yıl Çarşamba Atatürk İlköğretim Okulunun C Blok alt katında eğitim-öğretime devam edildikten sonra 150 kişilik öğrenci mevcudunun 293 kişiye ulaşması nedeniyle 2006 - 2007 Eğitim-Öğretim yılında Çarşamba 75. Yıl Sağlık Meslek Lisesi binasının 3. ve 4. katında eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdü. 2009 yılında ilk mezunlarını veren Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinde, 22 öğrenci ÖSS sınavlarına katıldı ve %63 başarı elde edildi. 2010 yılında mezun olan 136 öğrenciden 48’i Lisans, 7’si Ön lisans olmak üzere 55 öğrenci Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesi gibi çeşitli alanlarda üniversiteye yerleşti.

‘TOPLAM 504 ÖĞRENCİSİ VAR’

TOKİ tarafından Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile Fen Lisesi arasında bulunan arsaya yapılan kendine ait binasına 2008-2009 öğretim yılı başında taşınan Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi bu tarihten itibaren de kendi binasında eğitim öğretim çalışmalarına devam ediyor. Bütün sınıflarında bilgisayar ve projeksiyon mevcut olan Okul 24 derslikli olup, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarları, resim atölyesi ve spor salonu bulunuyor.  1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı, 1 memur ve 35 öğretmen olmak üzere 42 personel bulunan Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinde 9. sınıflarda 150, 10. sınıflarda 150, 11. sınıflarda 107 ve 12. sınıflarda 97 olmak üzere toplamda 504 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

SPORTİF FAALİYETLER

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi eğitimde de olduğu kadar sportif aktivitelerde de önemli başarılar elde etti. İlçe ve il içinde düzenlenen sportif faaliyetlerde çeşitli başarıları bulunan Okulda satranç turnuvaları da yapıldı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Sosyal ve kültürel faaliyetlerde önemli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler yapıldı. İlçe çapında yapılan 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Programı okulun öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Son sınıf öğrencilerinin üniversiteyi tanımaları ve motive olmaları için 19 Mayıs Üniversitesine tanıtım gezisi düzenlendi.

MİSYONUMUZ

Milletimizin ortak değerlerini benimseyen, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, gelişimi hedefleyip sürekli araştıran ve en az bir yabancı dil bilen bireyler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

OKULUMUZU; Bilimde çevredeki okullara öncülük yapan; sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde başarılarıyla adından bahsedilen; bir üst kurumun seçkin bölümlerine her yıl artarak, öğrenci veren; güçlü ve model bir eğitim kurumu yapmaktır.

ÇELEBİ’DEN TEŞEKKÜR

Türk millî eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri rehberliğinde; Türk milletini mutlu kılma ve onu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığında çalışmak, Cumhuriyete ve demokratik değerlere bağlılık, insan haklarına saygılı olmak, toplumsal sorumluluk bilincinde olmak, katılımcı, hoşgörülü, yapıcı olmak, kendisiyle ve çevresiyle barışık olmak, ulusal ve evrensel değerleri benimsemek ve bunları davranış hâline getirmek,

Dünyadaki değişim ve gelişimi iyi algılayıp doğru yorumlayabilmek, yetkinlik, üretkenlik ve girişimcilik ruhuna sahip olmak, hayat boyu öğrenmeyi yaşam tarzı haline getirmek,

Özgür düşünceli ve yüksek iletişim becerileriyle donanımlı olmak, teknolojiyi etkin kullanmak, çevreyi ve doğayı korumak temel değerlerimizi oluşturmaktadır’ diyen Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Çelebi, “Okulumuzun açılışından bu güne kadar, emeği geçen bütün idareci, öğretmen ve personelimize, bizlere güvenip, çocuklarını bizlere emanet eden bütün velilerimize, desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Nusret Şahin’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz İsa Şeker’e çok teşekkür ediyoruz” diyerek Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesinde eğitim – öğretimlerine devam eden öğrencilerine başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel