OKULU RENGARENK YAPTILAR

OKULU RENGARENK YAPTILAR
Çarşamba Cemil Meriç İlköğretim Okulunun duvarlarına Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karikatür Kulübü tarafından Türk karakterlerinin resimleri çizildi.

 

Haber – Foto: Serkan KARAHAN
 
Çarşamba Cemil Meriç İlköğretim okulunda yapılan etkinlikte Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karikatür Kulübü tarafından okulun duvarlarına karikatürler çizildi. Okulun duvarlarına özellikle Türk karakterlerin karikatürlerini çizen Üniversite öğrencileri minik öğrencilerden de yardım aldı.
 
Samsun Valiliği, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünün de destelediği proje kapsamında Karikatür Kulübü öğrencileri, televizyon ile birlikte çocukların günlük yaşamları içinde yer etmeye başlayan savaşçı ve yabancı karakterler yerine Türk kültürünün içinde bulunan karakterleri okulların duvarlarına yaparak, minik öğrencilerin bu karakterleri tanımasını sağlıyorlar. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karikatür Kulübü Başkanı Özkan Arabacı yaptıkları çalışmayla alakalı olarak, ”Karikatür Kulübü olarak çocukların neşeli bir şekilde eğitim görmeleri için okullarda 2 yıldır bu şekilde çalışmalar yapıyoruz. Daha önce Samsun’da da çeşitli okullarda bu çalışmayı yaptık. Projemizin temel amacı; çocukların neşeli bir şekilde eğitim görmelerinin yanı sıra, Türk Kültürüne hasır karakterlerin okullarda çizimlerini yaparak bu karakterleri çocukların tanımasını sağlıyoruz. Nasrettin Hoca, Keloğlan, Tipitip, Hacivat Karagöz, Mevlana, Yunus Emre gibi karakterleri okulların duvarlarına yansıtarak çocuklarımızın bu karakterleri tanıyıp, yabancı karakterlerin sömürüsünden kurtarmaya çalışıyoruz. Projemize Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü de destek verdi. Bizde elimizden geldiği kadar projemizi okullarımızda uygulamaya çalışıyoruz” dedi.
 
Cemil Meriç İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Şaroğlu, “Çalışmayı öğrendiğimizde arkadaşlarla irtibata geçtik onlarda bizleri kırmadılar ve geldiler. Amacımız öğrencilerimizin kendi karakterlerimizi tanımaları sağlamak. Okulumuz bu tarz çalışmalarına devam edecek” dedi. Karikatür Kulübü öğrencileri okulun iç koridor duvarlarının yanı sıra bahçe duvarlarına da karikatürler çizerek okulu rengarenk bir görünüme kavuşturacaklar.
okulu-rengarenk-yaptilar-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber