Okullaşma tatmin edici noktada değil

Okullaşma tatmin edici noktada değil
İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan " İlkadım 2019 Eğitim Vizyonu Çalıştayı " nda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy...

İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan " İlkadım 2019 Eğitim Vizyonu Çalıştayı " nda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Okul öncesi ve orta öğretimde okullaşma oranlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde olsa bile, henüz bizleri tatmin edici bir noktada değil." dedi. 

Samsun Amisos Otel'de düzenlenen İki gün sürecek ve 5 komisyonda çalışmaların yapılacağı İlkadım 2019 Eğitim Vizyonu Çalıştayı'nın açılış toplantısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, '' İlkadım ilçemizde 62 bin 562 öğrenci, 1702 derslik, 3871 eğitim çalışanı, 211 resmi ve özel okul ve eğitim kurumları ile 2013 yılında eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir. 
İlçemizde eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik, öğrencilerimizi başarıya taşıyacak eğitim konusunda sorunların çözümüne yönelik tartışmaların yapılıp konuşulup karara bağlanacağı eğitim çalıştayımız, Samsun Valiliğimizin başlatmış olduğu 'Samsun 2019 Eğitim Vizyonu' kapsamında, 19 Mayıs Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremizin iş birliği ile hazırlanmıştır. Çalıştayımız; eğitim uygulamaları, öğrenci ve veliler, eğitim personeli ve eğitim ortamı gibi konu başlıklarında 175 katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Katılımcılarımız içerisinde öğrencilerimiz, il eğitim denetmenlerimiz, 19 Mayıs Üniversitemizden çok değerli akademisyenlerimiz, il ve ilçe milli eğitim yöneticilerimiz, yerel yöneticiler olarak belediyelerimiz ve muhtarlıklarımız, sivil toplum örgütü olarak dernek temsilcileri, kent konseyi temsilcileri ve kadın çalışma gurubu üyelerinden oluşmaktadır. Çalıştay sonunda yayınlanacak sonuç bildirisi ile İlkadım ilçemizin eğitim konusundaki yol haritası ortaya çıkacaktır. Bu çalıştayda emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.'' dedi. 

EĞİTİM VİZYONU PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da , ”Samsun Valiliğimizin koordinesinde, 19 Mayıs Üniversitemizle iş birliği içerisinde konunun tarafları ile birlikte Samsun'da, 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı 2019 yılında Samsun'un eğitim vizyon nasıl olmalı konusunda bir çalışma başlatılmıştı. Yaklaşık iki yılı aşan bir süre içerisinde bu çalışmalar devam etmektedir. Bu gün ilçeler bazında yürütülen çalışmalar kapsamında İlkadım ilçemizde düzenlenen çalıştayda beraberiz. Sorunların tespiti ve sorunlara karşı neler yapılabileceği hususunda bir çok tespitler ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Bunlardan hareketle her ilçe sorunlarını masaya yatırma ve bunlara çözüm üretme adına neler yapması gerektiğini bu çalıştaylarla ortaya koyup, bundan sonraki faaliyetlerini buradan aldıkları yol haritası ile devam etmelidirler. Bu bakımdan eğitim vizyonu projesi çok önemli bir projedir. " diye konuştu. 

OKULLAŞMADA TATMİN EDİCİ NOKTADA DEĞİLİZ 
Samsun'da bu zamana kadar eğitimde belirli çalışmalar yapılıp, belirli mesafeler alındığını belirten Aksoy, " Bu bizim için yeterli değildir. Bizim eğitimdeki hedefimiz daha üst noktalardır. Samsun'da eğitimde, ilköğretimde ve orta öğretimde bazı bölümlerde okullaşma oranımızla arzu ettiğimiz noktada değiliz. Okul öncesi ve orta öğretimde okullaşma oranlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde olsa bile, henüz bizleri tatmin edici bir noktada değiliz. Ülkemizde hayat boyu öğrenme son yıllarda üzerinde hassasiyetle durulan bir konudur. Bu konuda ülke olarak AB oranlarının oldukça altında yer almaktayız. Bu oranları üst noktalara taşıma adına bütün illerde olduğu gibi Samsun'da da 2013 yılında aktif olarak çalışmamız gerekiyor. Okul müdürlerimizin bu işi sadece halk eğitim müdürlüklerimize bırakmayıp, kendi görev alanları içerisinde ihtiyaç duyulan konularda kurslar açmalı veya halk eğitim müdürlüklerimizle beraber bu kursların açılması konusunda okullarında çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir. " şeklinde konuştu 

ENGELLİ VERİ TABANI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ 
Samsun'da engelli veri tabanı projesi olduğunu belirten Aksoy konuşmasını şöyle tamamladı. " Bu konuda yapılan çalışmalarda sona gelinmektedir. Ben il milli eğitim müdürlüğümüzden, ilçe milli eğitim müdürlerimizden ve okul müdürlerimizden bu konuya duyarlı olmalarını istiyorum. Bu veri tabanında yer alan engelli vatandaşlarımızdan eğitilip öğretilir nitelikte olanlarının belirlenip, bunların eğitim öğretimleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini kendilerinden istiyorum. Ben bu çalışmaya katkı veren, desteklerini esirgemeyen 19 Mayıs Üniversitemize, eğitim fakültemizin çok değerli öğretim üyelerine, dekanımıza, projede yer alıp özveri ile çalışan eğitim camiamızın değerli üyelerine, katılan ve katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.'' 

 

 

                                                                                        kaynak:dengegazetesi       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz