Okulları Ticarethaneye Çevirdiler

Okulları Ticarethaneye Çevirdiler
Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, okul aile birliklerinin servis araçlarına binen her çocuk başına derneklerinden 7-10 TL arasında komisyon aldığını ve okulları ticarethaneye çevirdiğini iddia etti.

Samsun ve ilçelerinde mevcut olan okullarda okul aile birlikleri tarafından yapılmış olan ihalelerde çeşitli şaibelerle karşılaştıklarını iddia eden Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, öğrencilerin servis taşımaclığında büyük haksızlığa uğradıklarını ifade etti.

 

Başkan Binay, “Taşıma işi ihalelerinde odamıza kaydı olmayan 8 - 9 civarında korsan tabela diye tabir ettiğimiz şirketlerin sayısında da artma olmuştur. Odamıza kaydı olmayan ve firmaların aynı zamanda Resmi Gazete’de adları da bulunmamaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul aile birlikleri bu sahte şirketlerin ucuz ihale alması nedeniyle değerlendirmeye almaktadır. İhalelerin bir şartı ve istenen evrakları olmadığı gibi ihaleler tanıdık firmalara verilmekte ve iş deneyimi olmamasına rağmen yeni tabelalara sahip firmalara ihaleler kalmaktadır. Kapalı zarf usulüyle yapılan ihalelerde ihale sonuçları o gün sonuçlanmadığı gibi zarfların açılması daha ileri ki günlerde yapılmaktadır. Türkiye’de hiçbir okul aile birliğinin böyle bir ihale yapma yükümlülüğü olmadığı gibi bu tip bir uygulama sadece Samsun’daki okullarda uygulanmaktadır. Bu sebeple, bu zamana kadar okul aile birlikleri tarafından yapılan tüm ihalelerin iptal edilmesi ve bu tip ihalelere Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluruyla İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tek tip şartname getirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

 

“OKULLARI TİCARETHANEYE ÇEVİRDİLER”

Okul aile birliklerinin, derneklerinin taşımış olduğumuz her çocuk başına 7 - 10 TL arasında komisyon aldığını ileri süren Binay, “Bu paraların nereye gittiği de belli değil. Türkiye’nin hiçbir yerinde de böyle bir uygulama yok. Bunlar resmen terminallerdeki simsarlar gibi öğrenci başı komisyon almaktalar. Okul aile birlikleri bu taşıma işini bilmeden kendi kafalarına göre ihale açıp servisçi arkadaşları karşı karşıya getirmektedir. Biz bu uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar bildirdik. En son bunu Valimiz Hüseyin Aksoy, vali yardımcılarımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşeceğiz ve bu işi yargıya taşıyacağız. Çünkü 4 - 5 yıldır yapılan bu tür uygulamalar artık bizim canımızı sıkmaya başladı. Derneğimizin bin 21 tane üyesi var. 985 tane de C plakalı araç var. Buradaki bin 21 servis esnafı mağdur durumda. Okul aile birliği başkanları okulları resmen ticarethaneye çevirdi. Parayı veren servisçiler okulun bahçesine giriyor, parayı veremeyen de giremiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim