Okullardan etkileşimli tahta desteği

Okullardan etkileşimli tahta desteği
Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki okullarda ihtiyaç fazlası etkileşimli tahtalar yerel imkanlarla Kırsaldaki birleştirilmiş sınıflı 82 mahalle ilkokulunun 129 dersliğine yerleştirildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki okullarda ihtiyaç fazlası etkileşimli tahtalar yerel imkanlarla nakil edilerek 82 mahalle ilkokulunun 129 dersliğine yerleştirildi.
Fatih Projesi çerçevesinde tüm öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla il genelindeki okullar etkileşimli tahta buluşuyor. Etkileşimli tahtanın eğitimde kullanılması ile öğrenciler derse daha etkin bir şekilde katılırken dikkat ve motivasyonları da artıyor. Özellikle ilk okuma-yazma öğretiminde öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak, birden fazla duyuya hitap ederek farklı zekâ türlerindeki öğrencilere hitap etmek, öğrencilerin anında geri dönüt almasına yardımcı olmak, öğrenmeyi kalıcı hale getirmek amacıyla etkileşimli tahtalardan yararlanılıyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkanları ile 3 ve daha az dersliğe sahip birleştirilmiş sınıflı olan kırsaldaki 82 mahalle ilkokulunun 129 dersliğine; diğer okullarda fazlalık duruma dönüşmüş olan etkileşimli tahtalar montaj edilerek öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

aw107138-02.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim