Okullarda ilk ders zili çaldı

Okullarda ilk ders zili çaldı
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dün ilk ders zili ile başladı. Ayrıca İlköğretim Haftası nedeniyle Çarşamba Dikbıyık İlkokulu’nda kutlama programı düzenlendi

Tüm yurtta olduğu gibi Çarşamba ilçesinde de dün öğrenciler ders başı yaptı. 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Çarşamba ilçesinde yaklaşık 30 bin öğrenci ilk ders zili ile sınıfları doldurdu. Yeni Eğitim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Çarşamba Dikbıyık İlkokulu’nda kutlama programı gerçekleştirildi.

Etkinlik Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Müftüsü Osman Karagöz, protokol üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda velinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Okul Müdürü Sultan Süleyman Sapancı’nın günün anlamına ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti. Müdür Sapancı’nın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir yaptığı konuşmada, “Eğitim meselesi toplumun her kesimini ilgilendiren, görevi ve sıfatı her ne olursa olsun, herkesi ilgilendiren bir meselenin olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin öğrencilere kendi çocuklarının hangi şartlarda eğitim almasını isterse o şekilde davranması ve eğitim vermesi gerektiğini ifade etti. Özdemir, öğretmenlerin öğrencilere kitap okuma alışkanlığının yerleştirilmesi vurgusunu yaptı.

Müdür Özdemir konuşmasında ayrıca, taşımalı eğitim ve yemek hizmetinin başladığını, Bakanlık tarafından verilen kitapların öğrencilere dağıtıldığını da konuşmasında belirtti.

Özdemir’in ardından konuşma yapan Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, “İlçemizde yaklaşık 30 bin öğretmenci ve 2 bin öğretmenle eğitim-öğretim yılına başlayacağız inşallah. Bana göre herşeyin başında eğitim geliyor. Eğitim benim için herşeyden önemli. Keşke okullarımızı tekli eğitime göre hazırlayabilsek ve öğretmenlerimizi tam kadro çalıştırabilseydik. Çünkü en önemli şey eğitim.Ben yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diyerek Dikbıyık İlkokulu bahçesinin asfaltlanması için Çarşamba Belediye Başkanı’ndan söz aldı.

Program yapılan konuşmaların ardından çeşitli dans gösterileri ve şiir dinletileri ile devam etti. Daha sonra Kaymakam Mustafa Güney’in öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalması ve toplu fotoğrafın çekillmesi ile son buldu.

HABER : Nuri ŞEKER

ilkogretim_1.jpg

ilkogretim_2.jpg

ilkogretim_4.jpg

ilkogretim_5.jpg

ilkogretim_6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber