Okullar açılıyor ama veliler tedirgin!

Okullar açılıyor ama veliler tedirgin!
2020-2021 Eğitim-Öğretim sezonunun 21 Eylül(bugün) itibariyle, kademeli olarak eğitim öğretime açıldı. Tüm dünyada hakim olan pandemi sürecinin, tam anlamıyla bitmemiş olması velileri ikiye bölmüş durumda.

Çarşamba halkının bir kısmı sürecin tam anlamıyla son bulmamış haliyle yüz yüze eğitimin başlamasından yakınırken, bir kısmı ise uzaktan eğitiminin öğrencilerde yeteri kadar bir fayda sağlayamayacağını dile getirdi.

Okulların açılması isteniyor ama telaş çok

Veliler okulların açılmasını doğru bulurken bir yandan da korkuyor.  Sayıca fazla olan çocukların aynı  sınıf ortamında kendilerini ne kadar koruyabilecekleri noktasında kaygı duyarken alınan önlemler hususunda ise kimi velilerin öğretmenler aracılığıyla gönderilen fotoğraflardan içlerini rahatlattığı görülürken, kimisi ise herhangi bir bilgisi olmadığını söylüyor.

ogrenciokul_16_9_1594913852-880x495-1_16_9_1597390672-880x495.jpgokulkoronavirus002.jpg

Çocukların taşıyıcı olması korkutuyor

Uzmanlar tarafından çocukların korona virüse salgınına karşı ‘taşıyıcı’ özellikte olabildiği dile getirildi. Bu da toplumda çekirdek aileden ibaret olamayanların tereddüt yaşanmasına neden oldu. Veliler  çocuklarının sınıf ortamında birbirine teması sonucunda virüsü eve getirmesinden ve bundan da en çok yaşlı büyükleriyle aynı evi paylaşan çocukların onlara risk olmasından  ürküyor. Bu da okulların açılmasını istemeyen kısmı oluşturuyor.

Uzaktan eğitimde yeterli değil

Uzaktan eğitim hususunda ise veliler erişememe sorunu yaşarken aynı zamanda erişebilenlerin de sistem arızaları sebebiyle sık sık problem yaşadıklarını dile getirdi. Veliler ayrıca, derslerin uzaktan eğitim aracılığıyla verildiğinde öğrencilerin sadece dinlediği öğretmenlerin ise kendi sorup kendi cevapladığını belirttiler.

HABER: Büşra KOCATAŞ  - Gülizar KELEŞ – Aybüke ŞEKER

 

               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber