Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Okullar açıldı ya!

Okullar açıldı ya!

 

Okullar açıldı ya!

Bu demek oluyor ki artık bizler de okullu olduk.

Eğitim sisteminde ki köklü değişiklikle birlikte gelen destek ve polemikler de bu yıl bitecek gibi görünmüyor.

4+4+4 Eğitim sistemi ile geçen yıl İlkokul 4 ü bitiren öğrenciler bir anda kendilerini ortaokulda, orta 3 ü bitirenler ise lise bir de buldular.

Eğitim sistemi ile birlikte eğitimde ki kitaplar da değişiyor deniliyor. Henüz bakamadık. Bakalım nasıl değişiklikler olmuş göreceğiz nasipse.

Eğitimde her dönem sıkıntı olur.

Olmaz demiyorum asla.

İnsan olan her yerde sıkıntı vardır.

Ama insanın olduğu yerde sıkıntı olur mantığından hareket ederek minicik çocukların olduğu yerde de sıkıntı olursa işte o vakit iş sorun ve probleme döner.

Mesela TOKİ Mükemmel 2 okul yaptı ilçemize. Birisi Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi ve diğeri ise Şehit Ferhan Hasovalı İlköğretim Okulu.

Bu 2 okulda görünüşü ile, binası ile muhteşem görünüyor. Ama bir söz vardır. “İçi beni dışı sizi yakar”

Her 2 okulun da zemininde yani bodrumunda tıpkı TOKİ Konutlarında olduğu gibi su baskınları, nem ve rutubetten geçilmiyor. Yani kısacası su doluyor. Bunu Milli Eğitim suçlu demiyorum. Binayı yapanlar yaptıktan sonra su ve nem oluyorsa yapmalı ve bu sorunu bitirmelidirler.

Özellikle Şehit Ferhan Hasovalı İlköğretim Okulunda ki öğrenciler zemin katta ki tiyatro ve spor salonlarında berbat ortamda eğitim görüyorlar. Okul idaresi her yıl yapsa da su bitmeyince yapılanlar da berbat oluyor kısa sürede.

Demem o ki bunlar yaz ayında tamamlanmalı. Okulların ihtiyaçları acil bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerince verilmelidir.

Kaldı ki bir başka sorun ise Okulların başlaması ile birlikte bazı okullarda tadilat çalışmasını yapılmaya başlayacak olmasıdır.

Bunu her daim gündeme getirdim. Okullar 3 ay tatilde iken neden tamirat ve tadilatları Bakanlık yapmaz. Milletvekilleri, Bakanlar da tatile çıkıyorlar ondan mı?. Bürokrasi tatile çıkmıyor ama.

Şimdi bu yıl kaç okulun tadilatı başlayacak merak ediyorum.

Bu öğrencilerin hali ne olacak. Öğretmenler ne yapacak. Ya idare nereye gidecek. Bu kadar problemi yaratan Milli Eğitim hala oturduğu yerde oturuyor ya.

Ona canım sıkılıyor. Yahu kardeşim yapın şu işleri yaz tatilinde. Zaten siz yapmıyorsunuz ihale ile müteahhitler yapıyor. Neden okulların açılması ve kışın gelmesi bekleniyor anlamadık gitti.

Kısacası sancılı bir eğitim yılı daha başladı.

2012-2013 eğitim öğretim yılı kutlu olsun.

Umarım bu yıl Çarşamba eğitimi sıçrama kaydeder.

Aksi takdirde bu ilçenin makus talihi hep aynı gidecektir.

Mutlu ve (sağ) lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi