'Okuldaki Çiftlik Projesi'

'Okuldaki Çiftlik Projesi'
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülmekte olan, "Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun'da bir okulun bahçesine bahçesine meyve fidanları dikildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Samsun’da proje okulu olarak belirlenen Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan toprak alanda 80 adet meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.
Fidan dikme töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ”Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında başlatılan ‘Okuldaki Çiftlik Projesi’ ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmelerini hedeflemekteyiz” dedi.
Okuldaki Çiftlik Projesi’ni tanıtan İbrahim Sağlam, “Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulacak 60 metrekare sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklarımız üretim süreçlerine dâhil edileceklerini belirtti. Bu projeyle; öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için konu uzmanı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından ders verilecektir. Okullarda kurulacak tarım kulüplerinde öğrencilerin saksılarda tohum ekerek fide yetiştirmeleri sağlanacak, tohumdaki sırrı keşfetmelerine destek olunacak. Okul bahçelerinde; çocuklarımızın domates, biber, patlıcan, havuç ve çilek gibi bitkilerin yetiştirilme aşamalarını seralarda uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacak. Böylece erken dönemden başlayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; zihinsel, fiziksel ve duyusal pek çok beceriyi bir arada edinebilecekleri doğal eğitim ortamında büyümelerine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Projenin ilk adımı olarak Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte okul bahçesine 80 adet meyve fidanı dikimini gerçekleştirdi.

aw177081-02.jpg

aw177081-05.jpg

aw177081-06.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir