Okul müdürlerine "Yönetim ve Liderlik Eğitimi"

Okul müdürlerine "Yönetim ve Liderlik Eğitimi"
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Samsun da görev yapan bütün okul müdürlerine “Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri” konulu Yönetim ve Liderlik Eğitimi veriliyor.

Yönetici Akdemi programının açılışı Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Samsun Valisi Osman Kaymak’ın katılımıyla yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması; sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. Samsun eğitimine hareket katmak amacıyla bundan bir yıl önce büyük bir katılımla ‘Samsun Maarif Hareketi’ni başlattık. Samsun Maarif Hareketi'nin öğretmen, öğrenci, veli gelişim ayakları olduğu gibi hiç kuşkusuz en önemli ayaklarından biriside yönetici niteliklerinin artırılmasıdır. Samsun Maarif Hareketi içerisinde yönetici niteliklerinin artırılmasını önemsiyoruz. Çünkü bir arada yaşayan ve ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya gelmiş kişilerin iş birliği yapması, ortak hedefe ulaşması yönünde tüm çalışanları yönlendirebilecek en etkili gücün yöneticilerimiz olduğunun farkındayız. Amaçları gerçekleştirmek, başarılı, etkili ve etkin olmak için insanlar arasında iş bölümü yapmak gereklidir. Bu iş birliğini sağlayacak, tüm paydaşları bir amaç doğrultusunda çalıştıracak yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır. Yöneticilik tarz ve yöntemleri ise insanlığın gelişimiyle orantılı olarak değişime uğramaktadır. Yeni dünyada ihtiyaç duyulan eğitim kurumları; çağın gerektirdiği dinamizme uyan, yeniliklere açık ve hatta yenilikleri bizzat tasarlayan yapılar olmak zorundadır. Bu nedenle değişen eğitim kurumlarımızın, yapı ve felsefesinin bu değişime hızla karşılık verebilen yöneticilere ihtiyacı vardır. Okul, eğitim sisteminin toplum içinde yaşayan en işlevsel parçasıdır. Okullara eğitim sisteminin damarları diyebiliriz. Bu nedenle siz okul müdürlerimizin sorumluluğu çok daha yüksektir. Çünkü uğraşımız insandır, toplumdur. Yönetici akademimize katılan konuşmacılarımıza ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha büyük hayallere ulaşabilmek için bugün yeniden harekete geçiyoruz. Çünkü Peygamber Efendimizin ‘İki Günü Eşit Olan Zarardadır’ Hadis-i Şerifi bizim yöneticilik felsefemizin temelini oluşturmaktadır” dedi.
22-23-24 Ağustos tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında 3 gün sürecek olan program dahilinde Prof. Dr. Aytaç Açıkalın “Okulu Kültürel Boyutta Yöneltmek” , Prof. Dr. Hasan Onat “Din, Akıl, Bilim ve Medeniyet”, Prof. Dr. Servet Özdemir “Eğitim ve öğretim Liderliği”, Doç Dr. Mustafa Yavuz “Öğrenme Liderliği ve Araştıran Okul”, Yrd. Doç. Dr. Esat Şanlı ise kurumlarda “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri” alanlarında tecrübelerini ve bilgilerini kurum yöneticileriyle paylaşacak. Eğitimlerin devamında 25 Ağustos tarihinde okul yöneticileri istekleri doğrultusunda “Okullarda İlk Hafta Uyum ve Kriz Yönetimi, Etkili Sunum Teknikleri, Sosyal Medya Farkındalığı, İletişimde Beden Dili, Liderlik ve Takım Yönetimi, Okul Ortamı ve Çocuk Beyni , Eğitimde Yaratıcı Okuma ve Etkinliklerle Değerler Eğitimi” konularında atölye çalışmaları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir