OKTAM’dan Çarşamba Ev Hanımları Derneği’ne Ziyaret

OKTAM’dan Çarşamba Ev Hanımları Derneği’ne Ziyaret
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız ve beraberindekiler, Çarşamba ilçesinde 660 üyesiyle faaliyet gösteren Çarşamba Ev Hanımları Derneğini ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı Saniye Şen, kadınların gelişimine öncülük eden çeşitli el sanatları kurslarını ve girişimcilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla geliştirdikleri projeleri OKTAM yetkilileriyle paylaştı.

 

Üniversite-sivil toplum kuruluşu işbirliğine önem veren aynı zamanda kadın sorunları ve sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan OKTAM’ın gerçekleştirdiği ziyarete; Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Güvenç ve merkezin çalışma grubu üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Davut İrfan Çam, Dr. Öğretim Üyesi Kemal Özcan, Uzman Damla Nur Kinsiz, Arş.Gör. Mehmet Yazıcı ve Arş. Gör. Esra Kuduz da katıldı.

 

Ziyaretin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Dernek üyelerine tarım ilaçlarının insan sağlığına etkileri, kadına yönelik şiddet ve etkileri,Kadın Destek Uygulaması (KADES)  uygulaması konularında bilgi verildi.

 

“Kadına yönelik şiddet suça eğilimi artırır”

 

Katılımcılara kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Hatice Kumcağız, “Kadına yönelik şiddet öğrenilen bir davranış kalıbı olarak babadan anneye, çocuğa, kardeşe, yaşlıya sirayet eder. Kadına yönelik şiddet suça eğilimi artırır. Evle sınırlı kalmaz, toplumsal nitelik taşır. Kadına yönelik şiddet sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeldir. Ev içinde gerçekleşen şiddet olaylarında kadının yanısıra çocuklar da olumsuz etkilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

“Kadına yönelik şiddet, bir kadın sorunu değil toplumsal bir sorundur”

 

Prof. Dr. Kumcağız konuşmasına şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddet, bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur. Kadına yönelik şiddetle mücadelede gerçekçi bir çözüm için çok taraflı mücadele zorunludur. Kalıp yargıların ve tutumların ortadan kaldırılması, davranış biçimlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda her birimizin sorumluluğu bulunmaktadır.” diye konuştu.

 

Kumcağız, daha sonra katılımcılara İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verdi.

 

Doç. Dr. Dilek Güvenç ise tarım ilaçlarını kullanırken bilinçli davranılması gerektiğine vurgu yaparak “Tarım ilaçlarının aşırı kullanımı sadece insan sağlığını etkilemez, birçok kuş, suda yaşayan organizma ve hayvan biyo çeşitliliğinin yok olmasına da neden olur.” dedi.

 

Katılımcıların sorunlarına yanıt verilen etkinlik sonunda OKTAM görevlilerine Dernek üyeleri tarafından üretilen çeşitli hediyeler takdim edildi.

3-234.jpg

12-020.jpg

15-004.jpg

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber