Oka Genel Sekreteri’nden ‘Doğa Evleri’ Teşekkürü

Oka Genel Sekreteri’nden ‘Doğa Evleri’ Teşekkürü
Samsun'un Ayvacık Kaymakamlığı tarafından uygulanan “Doğa Evleri” projesini yerinde inceleyen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, projedeki başarılarından dolayı yetkililere teşekkür etti

 

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl’ı makamında ziyaret ederek “Doğa Evleri” projesinde gelinen nokta hakkında bilgi aldı. OKA Komisyon Başkanı Mustafa Güler ile Doğa Evleri Projesi İzleme Sorumlusu Yavuz Demir’in de katıldığı toplantıda yüzde 75 OKA hibesi ve yüzde 25 İl Özel İdaresi eş finansmanı ile tamamlanmak üzere olan proje hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Kaymakam Ufuk Akıl, “OKA’dan aldığımız hibe desteği ve İl Özel İdaresi’nin sağladığı eş finansman ile uyguladığımız Doğa Evleri projesini başarılı bir şekilde sonlandırmak üzereyiz. 7 konaklama evi ve bir adet restoran ile Ayvacık’a doğa konseptli bir turizm tesisi kazandıracağız. Restoranımız 50 kişi kapasiteli ve evlerimizden iki tanesinde de jakuzi mevcut. Sunduğu imkanlar ve doğayla bütünleşen manzarası ile bölgenin ilgi odağı olacak bir turizm tesisi inşa ediyoruz” dedi.

Toplantı sonrasında Kaymakam Ufuk Akıl ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile beraberindeki heyet projenin inşa edildiği Örencik köyüne giderek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin ilçe için olduğu kadar OKA için de önemli bir proje olduğunu belirten OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Doğa Evleri projesi yakından takip ettiğimiz bir proje. Yer seçimi konusunda isabetli bir karar verilmiş. Projenin inşa edildiği tepeden izlenen baraj gölü ve Eynel Köprüsü manzarası tesise gelecek olan turistler için eşsiz bir doğa görüntüsü sunuyor. Projenin uygulanması noktasında Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl ve Özel İdare Müdürü Ercan Albayrak başta olmak üzere emeği geçenlere gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait olan Doğa Evleri Projesi OKA'nın 2010 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı’na sunulmuş 157 proje arasında kazanan 36 proje arasına girerek onaylanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir