Öğretmenler Valiliğe Yürüdü

Öğretmenler  Valiliğe Yürüdü
Samsun’da çeşitli sendikalara üye eğitimciler, eğitimin ve eğitimcilerin sorunları ile müdür atamalarına tepki göstermek için 1 günlük iş bırakarak valiliğe yürüdü

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler İstiklal Caddesi üzerinden Samsun Valiliği’ne kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Öğretmenlere uygulanmak istenen rotasyona ‘hayır’ demek için alanlarda olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile okulları hallaç pamuğu gibi dağıttılar. Görev süresi uzatılacak müdürleri kendilerine biat edenlerden, ideolojisi ve siyasi duruşu iktidara yakın olanlardan seçtiler. Son çıkarılan Torba Kanun’la öğretmenlere il içimi, il dışımı olacağı belli olmayan rotasyon uygulaması kanunlaşmıştır. Dünyanın bütün modern ülkelerinde atık çağ dışı bir model olarak görülen bu uygulama ülkemizde uygulanmak istenmektedir. Bundan önceki MEB uygulamalarına bakıldığında öğretmenlerin aile bütünlüklerine bakılmaksızın darmaduman edeceği anlaşılan rotasyon uygulamasına karşı mücadelemiz her alanda devam edecektir” dedi.

Eğitimde zorunlu rotasyonun olmaması gerektiğini ifade eden Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz ile Eğitim - İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Bugün öğretmenlerimiz rotasyon tehdidiyle karşı karşıyadır. Yaşamlarını zor koşullara rağmen sürdürmekte olan öğretmenlerimizi yerlerinden ve okullarından koparacak yeni bir düzenleme getirilmektedir. Rotasyonun amacı eğitimin kalitesini artırmak olamaz. Bu aynı zamanda öğretmenlerimizi emekliliğe zorlayarak sefalet emekli maaşlarıyla baş başa bırakmaktır. Emeklilikte sefalete ve rotasyona hayır demek için alanlardayız” diye konuştular.

Yapılan basın açıklamalarının ardından sendika başkanları Valilik binası önüne siyah çelenk bırakarak sessizce dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim