Öğretmen adayları sınavda ter döktü

Öğretmen adayları sınavda ter döktü
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavında, 150 bin 174 öğretmen adayı ter döktü

Sınavda 40 soruluk Alan Bilgisi Testi ile 10 soruluk Alan Eğitim Testi yer aldı. Saat 09.30’da başlayan sınavda adaylara cevaplamaları için 75 dakika süre verildi. Sınava 150 bin 174 aday katıldı. Sınavda, 40 soruluk Alan Bilgisi Testi ile 10 soruluk Alan Eğitimi Testi yer aldı ve adaylara cevaplamaları için 75 dakika süre verildi. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van’da düzenlendi. Sınav, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) alanlarında yapıldı.

"ALAN SINAVININ ÇOK AYIRT EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Sınavdan çıkışta gazetecilere açıklamada yapan bir Türkçe öğretmenliği adayı, "En başından değerlendirecek olursak KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularında bir zorlama vardı. Puanlarımız o konuda bir yığılma yaşayacak. Eğitim Bilimleri’nde de aynı şekilde herkesin kolay geçti. Alan sınavının da çok ayırt edeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

"MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞMEZ"

Başka bir öğretmen adayı ise, "Maç oynanırken kural değişmez, Şubat ayından itibaren alan sınavı yapılacağı söyleniyorsa her 3-4 ay hazırlanarak bu iş olmaz. Ama genel itibariyle sorular üniversite derslerini kapsıyordu ama sınava hazırlanmak için elimizde yeterli zaman yoktu. O kadar hazırlandık artık tekrar paşa paşa koyun otlatmaya mı döneceğiz, hayırlısı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir