Öğrenme Şenlikleri Etkinlikleri Gerçekleştiriliyor

Öğrenme Şenlikleri Etkinlikleri Gerçekleştiriliyor
Samsun’un Terme İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Öğrenme Şenlikleri” etkinlikleri gerçekleştiriliyor

Terme’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Öğrenme Şenlikleri” etkinlikleri devam ediyor. Terme Cumhuriyet Meydanında kurulan 20 stantla öğrenciler yıl boyu yaptıkları faaliyetleri sergilediler. İlçe genelinde faaliyet gösteren 17 adet okulun katıldığı öğrenme şenliklerinin açılışı Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Dilek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy birlikte yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantlar gezildi.

“İKİ GÜN SÜRECEK”

İki gün sürecek olan ve okullarda yapılan sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif tüm faaliyetlerin sergilendiği öğrenme şenliklerinde farklı yetenekteki öğrenciler sergiledikleri performanslarıyla halkın ilgisini çekmeyi başardılar. Öğrencilerinin söylediği şarkı ve türküler izleyenleri coşturdu. Liselilerin yaptığı bilimsel deneyler ile teknik liselilerin atölye çalışmaları büyük ilgi gördü.

“GÜZELLİKLER PAYLAŞTIKÇA DEĞER KAZANIR”

Anne karnında başlayan öğrenmenin sınırı olmadığını ve ömür boyunca sürdüğünü ifade eden Terme ilçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy “Emek verilerek ortaya konulan güzellikler paylaşılmadığı zaman hep kıyıda köşede kalır. Güzellikler paylaşıldıkça, alkışlandıkça daha da bir değer kazanır. Müdürlüğümüze bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları ilk ve orta dereceli okullarının bir yıl boyunca ortaya koyduğu güzellikleri bizimle paylaşmaları için böyle bir şenlik düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

“EĞİTİME HARCANAN TEK KURUŞ ZAYİ OLMAZ”

Yatırımların en güzelinin eğitime ve insana yapıldığına dikkati çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul konuşmasında “Gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Eğitim; her şeyden önemli. Eğitimli insan, bilinçli insandır, uygar insandır. Eğitimli insan, ülkesin koruyan, ülkesine faydalı olan insandır. Çocuklarımızın sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif her türlü çalışmalarını rahatlıkla sergilemelerine belediye olarak her zaman katkı ve destek sunmaya hazırız. Çünkü biz biliyoruz ki; eğitim ve kültür için harcanan tek bir kuruş bile zayi olmaz. Sizler bilgi, beceri ve yeteneklerinizi sergileme fırsatı buldukça daha başarılı olacak ve daha yükseklere ulaşacaksınız. Bu öğrenme şenliğinin Termemize ve öğrencilerimize yeni ufuklar açmasını temenni ederim. ”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir