Öğrencilere ‘Akran Şiddeti’ Semineri

Öğrencilere ‘Akran Şiddeti’ Semineri
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine ‘Akran Şiddeti’ Semineri verildi .

Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine verilen seminere Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Seminer öncesi konuşma yapan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, “ Sevgili gençlerimiz, sizler bizim geleceğimizsiniz, yarınların umudusunuz vatanımızın emanetçisisiniz, gözbebeğimizsiniz kısaca her şeyimizsiniz. İşte tam da bu noktada sizlere gelebilecek en ufak bir zarar bizlere gelmiş sayılır ve bizleri derinden üzer.Sizler birbirinizle uğraşarak didişerek değil ancak kendinizle mücadele ederek hayata tutunacak ve ilerleme sağlayacaksınız. Çünkü siz geleceğin doktorları, hakimleri, savcıları, polisleri, öğretmenleri olacaksınız. Geçmişte yaşadığımız bazı tatsız ve bir anlık dalgınlıktan kaynaklanan olaylardan dolayı, bunların elimizden gitmesine gönlümüz razı olmaz.  Çarşambalı demek delikanlı, delikanlılık demektir.Delikanlı ise, sözünün eri , mert küçüklerine sevgiyle bakan büyüklerine saygı duyan demektir. Bizim tarihimizde güçlünün güçsüzü ezdiğine şahit olamazsınız. Ancak koruduğuna kolladığına, düştüğünde tutup kaldırdığına şahit olursunuz."

"Dünyadaki değer yargıları ve insan haklarının gelişmesiyle birlikte, uluslararası hukukta ve ülkemizde şiddetin önlenmesine yönelik ciddi adımlarda atılmıştır. Bizler hiçbir zaman arzu etmeyiz. Amazon ormanlarında yaşayan güçlü insanların güçsüzlere üstünlük taslaması gibi değil olamaz da. Ancak başımıza tatsız olaylar geldiğinde bizler devlet görevlileri her zaman yanınızda haksızlığa ve zulme uğrayanın yanında olacağız. Çünkü varlık gayemiz de bunun içindir. Bundan böyle bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle...” dedi.


İlçe Emniyet Müdürü Serdar, “Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli hocalarımız ile birlikte sosyal sorumluluk projelerinin gereği, toplumsal bir bilinç oluşturma gayreti ile bugün burada bir eğitim planlaması yaptık.  Bizler her zaman sizlerin yanındayız, gerekli desteği vermek için hazırız. O yüzden birtakım bilgiler vermek için buradayız. Umarım sizler ve bizler için faydalı bir eğitim olur” ifadelerini kullandı. Seminer öğrencilere Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri ve Koza Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay’ın sunumlarının ardından son buldu.
ogrencilere-akran-siddeti-semineri-(1).jpgogrencilere-akran-siddeti-semineri-(2).jpgogrencilere-akran-siddeti-semineri-(4).jpgogrencilere-akran-siddeti-semineri-(3).jpg

HABER-FOTO: Sema Nur KOÇAKER – Sezer ÇOBAN  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber