Öğrenciler SBS sınav heyecanı yaşadı

Öğrenciler SBS sınav heyecanı yaşadı
Tüm yurtta olduğu gibi Çarşamba’ da da tüm okullarda SBS heyecanını yaşadı.

ßSBS sınavı için tüm okullarda olduğu gibi Çarşamba Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesinde sınava girecek öğrenciler erken saatlerde okul bahçesinde toplanmaya başladılar. SBS için öğrenciler sınava gireceği okulların kapısında beklerken içerde de sınavın sorunsuz geçmesi için yoğun çalışma gerçekleştirildi.

ogrenciler-(2).jpg

Öğrenciler SBS sınavı için yoğun şekilde Test çözerek çalıştıklarını belirterek, Öğretmenlerimizi dinledik ve tekrar yaptık. Bugün ki sınavın iyi geçmesini istiyoruz' şeklinde konuşarak heyecanlarını gizlemeye çalışsalar da bazı öğrencilerin sınav stres ve heyecanı ile ağladıkları gözlerden kaçmadı. Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesinde sınava girmek üzere ailesi ile bekleyen bir öğrenci sınav stres ve heyecanına fazla dayanamadı ve ağlamaya başladı. Annesi öğrenciyi sakinleştiremeyince İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir Polis memuru öğrencinin yanına giderek öğrenciyi sakinleştirdi.

ogrenciler-(3).jpg

Sınava giren öğrencilerin aileleri ile çocuklarını okul kapısında sınav sonucuna kadar kah Kur’an-ı Kerim okuyarak kah sohbet ederek sessizce beklediler. Bazı öğrenciler sınava geç kalırken bazıları ise Nüfus Cüzdanlarını unuttukları gözlendi. Bazı öğrenciler sınav heyecanı ve stresini ise Bacaklarımız titriyor şeklinde net ifade ettiler. Bu arada çocuklarını sınav için okula getirerek sınavın sonuna kadar bekleyen bazı Veliler, 'Çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Anne babası olarak destek veriyoruz. Biz onlardan daha heyecanlıyız. İnşallah dilediği olur' dedi. Toplam 100 sorunun sorulduğu SBS'de öğrencilere 120 dakika süre tanındı ve sınavdan çıkan öğrenciler sınavın kolay olduğunu stres boşuna yaptıklarını belirterek başarılı bir SBS geçirdiklerini belirterek heyecanlarını aileleri ile paylaştılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenciler SBS'ye Girdi

Zonguldak'ta öğrenciler, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girdi.

 

 

·         Sabit Taksitli İhtiyaç Kredisinde İnanılmaz Fırsatlar!

·         1.64 cm Boyunuz Mu Var Artık 1.71 cm Olabilirsiniz?

Öğrenciler sabahın erken saatlerinde itibaren okulların bahçelerinde toplandı. Veliler, çocuklarını heyecan yaşamamaları ve strese girmemeleri konusunda uyardı. Fener İlkokulu'ndaki sınav için 242 öğrenci gruplar halinde üzerleri aranmadan sınıflara alındı.

Zihinsel engelli 15 yaşındaki Çağatay Durmuş ile fiziksel engelli 15 yaşındaki Selma Özsoy, sınav için ek süre tanınabileceği ve diğer öğrencilerden etkilenmemeleri için ayrı sınıflarda tek başlarına sınava girdi. Öğrenciler SBS'de ter dökerken, aileleri ise bahçede heyecanla çocuklarını bekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim