Öğrenciler 2. Döneme sütle başladı

Öğrenciler 2. Döneme sütle başladı
Samsun’da okullarda yaklaşık 250 bin öğrenci 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine başlarken, ana sınıfı ve ilkokulda okuyan 70 bin öğrenciye de sütleri dağıtıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini İlkadım ilçesindeki Çatkaya İlkokulu’nda süt dağıtımı ile başlattı. 23 Ocak 2015 tarihinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler için bugün ders zili çaldı. 250 bin öğrenci, 2 haftalık tatilin ardından ders başı yaptı. Sabah saatlerinde okullara gelen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Aynı zamanda 70 bin anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de süt dağıtımı yapıldı.

sutdagitti-5.jpg

“250 BİN ÖĞRENCİ BUGÜN OKULA YENİDEN BAŞLADI”
2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini bugün itibariyle İlkadım ilçesindeki Çatkaya İlkokulu’nda süt dağıtımı ile başlattıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Yaklaşık 250 bin öğrencimiz bugün okula yeniden başladılar. Bu eğitim öğretim yılı 12 Haziran tarihine kadar devam edecek. İkinci dönem birinci dönemden farklı olarak pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün olarak okullarımıza süt dağıtımı yapılacak. Süt içmek istemeyen öğrenci ve aileler varsa bunları okul idarelerine bilgilendirme yaparak içmeyebiliyorlar. Çocukların gelişimi için sütlerimiz 3 yıldır dağıtılıyor. Sütle ilgili daha önceki spekülasyonlar sona erdi. Öğrencilerimizin yüzde 99’a yakını süt içiyor” dedi.
sutdagitti-2.jpg
70 BİN ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILDI
İkinci dönemin aynı zamanda sınavlar dönemi olduğunu ifade eden Girgin, “Hem YGS hem de ortak sınavlar yapılacak. Bununla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Tüm arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize başarılı, güzel bir dönem diliyorum. Ayrıca ikinci dönem itibariyle 70 bin öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Anasınıfı, 1., 2., 3. ve 4. sınıflara süt dağıtımı yapılacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine herhangi bir süt dağıtımı yok” diye konuştu.
Çatkaya İlkokulu’ndaki ikinci yarıyıl açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in yanı sıra İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, Okul Müdürü Erkan Yağır ve öğretmenler katıldı.

sutdagitti-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim