"Ödülü savaşta mağdur olan çocuklara harcayacağım"

"Ödülü savaşta mağdur olan çocuklara harcayacağım"
Nurten Öğretmen: "Ödülü savaşta mağdur olan çocuklara harcayacağım""Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi" ile "dünyanın en iyi 50 öğretmeni” arasına girdi

Samsun’un kırsal kesiminde bulunan anaokulunda müdürlük yapan ve “dünyanın en iyi 50 öğretmeni” arasına giren Nurten Akkuş, en iyi öğretmene verilen para ödülüne layık görüldüğü takdirde, bu parayı savaşta mağdur olan çocuklar için harcayacağını söyledi.
Uluslararası bir vakıf tarafından organize edilen “Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi”nin 2018 yılı için seçtiği “en iyi 50 öğretmen” arasına ismini yazdıran Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, yaptığı projeler ile tüm Türkiye’de olduğu gibi dünyada da örnek gösterilen öğretmen oldu. 8 yıl önce başlattığı “Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi” ile adını duyuran ve projesi Türkiye’nin 45 ilinde uygulanan Nurten öğretmen, kazandığı ödüllerin ardından şimdi de adını dünyaya duyurarak en iyi 50 öğretmen listesinde yerini aldı. 
odul22.jpg
"Ülkemi dünyada temsil edebilmem benim için ayrı bir gururdur"
Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan anaokulunda görev yapan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yarışmanın sonucunda dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasına girdiğini öğrenince büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Bir Türk öğretmen olarak 'dünyanın en iyi 50 öğretmeni' arasında yer alıyorum. Bu çok farklı duygu, farklı bir durum. Türk öğretmeninin gücünü duyurmak benim için müthiş bir mutluluk. Gurur verici bir durum. Bir Türk öğretmenin neler yapabildiğini dünyaya duyurabilme fırsatım oldu. Benim için öğretmenliğin yeri çok farklı. Öğretmenlik demek çocukların hayatlarına dokunabilip onların hayatlarını değiştirebilmek. Ben kendi çocuklarım ve ülkemin farklı bölgelerindeki çocuklar için farklı projeler geliştirdim ve bunları yaygınlaştırdım. Benim en iyi 50 öğretmen arasına girmemin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Sıfırdan aldığımız bir okulu kırsal bölgede olmamıza rağmen geliştirerek projelerimizi ülke çapında yaygınlaştırdık. Ülkemi dünyada temsil edebilmem benim için ayrı bir gururdur" dedi.
odul33.jpg
"Para ödülünü bir öğretmene yakışır şekilde değerlendireceğim"
Yarışmada 1’inci öğretmene verilecek olan ödül hakkında da açıklama yapan Nurten Akkuş, "Yarışmada eğer 1’inci olursam 1 milyon dolarlık bir ödül var. Eğer ödülü kazanan ben olursam bu parayı da bir öğretmene yakışır bir şekilde değerlendirmek istiyorum. Bu parayı dünya çocuklarının mağduriyetlerini karşılamak için harcayacağım. Filistin ve Suriye gibi farklı bölgelerdeki çocukların iyi bir geleceğe sahip olması için bu parayı harcayacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir