Oda Başkanlarından ‘İdlib' Tepkisi!

Oda Başkanlarından ‘İdlib' Tepkisi!
Çarşamba ilçesinde bulunan oda başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak İdlib’de Suriye rejim güçleri tarafından yapılan hava saldırısına tepki gösterdi.

Çarşamba Esnaf ve Kefalet Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, ilçede ki oda başkanları bir araya geldi. Yapılan ortak basın açıklamasında konuşma yapan Çarşamba Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Selahattin Akkuş, İdlib’te yaşanan Suriye rejiminin hava saldırısına tepki gösterdi. Başkan Akkuş yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemizin güvenliğini sağlamak yeni bir mülteci akımı sonucu oluşacak insani dramı engellemek ülkemizin hemen ötesinde bir terör koridoruna engel olmak için Suriye’de bulunan Mehmetçiğimize yapılan alçak saldırıda şehit düşen Vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar dileriz. Milletçe yastayız.Ülkemizi hedef alan her  saldırı en ağır biçimde karşılığını alacaktır. Gizli anlaşmalarla dün Irağı bölenler bugün komşu ülke Suriye‘yi bölmeye çalışanlar Orta Doğuyu yeniden dizayn için etrafımızı yeniden kaosa çevirmeye çalışanlar bilmeli ki bugün olduğu gibi yarında yokluk ve sıkıntılara istiklal savaşlarını kazanmış bu yüce millet, ordusunun ve milletinin daima yanındadır.” İfadelerine yer verdi.
 

007.jpg
Açıklamanın devamında ise Başkan Akkuş, “Türkiye bu coğrafyada barışın ve güvenliğin yegane adresidir. Dün Kilis ‘e Antep ‘e roket atıldığında nerde bu devlet diyenler bugün Suriye ‘de ne işiniz var diyor.Herkes bilmeli ki ülkemizin  güvenliği Musul ‘dan  İdlib’ten Halep ‘ten başlar.Bugün Suriye ‘yi bölmeyi çalışanların yarısı Türkiye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyacağını düşünmek hayalperest yaklaşımdan öteye gidemez.Gün siyaset yapma birbirimizin açığını bulma günü değil, birlik ve beraberlik günüdür.Dost düşman herkes bilsin ki yüce milletimizin her ferdi gibi biz sivil toplum kuruluşları olarak bu süreçte ülkemizin bekası  için atılacak her adımda  amansız, fakatsız ,acabasız devletimizin ,milletimizin ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız.” diyerek basın açıklaması tamamlandı.

Toplantıya Şoförler Odası Başkanı Musa Bala , Demirciler Odası Başkanı Kerim Çakır, Terziciler Odası Başkanı Enver Yılmaz ,Marangozcular Odası Başkanı Kerim Dikkol, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Osman Aydın, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik ,Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan ,Madeni Zanaatkarlar Odası Başkanı Mustafa Dündar ,Berberler Odası Başkanı Ümit Taşan ,Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş ,Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya Bakkallar Odası Başkanı İsa Acar katılımda bulundular.

HABER: Gülizar KELEŞ – Fahri GÜNGÖR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber