Obeziteye karşı 10 bin adım

Obeziteye karşı 10 bin adım
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Ertan Uzun, obeziteye karşı günde en az 10 bin adım atmak suretiyle yürüyüş yapılmasının önerildiğini belirterek her hafta sonu bir ilçede düzenlediğimiz yürüyüşleri bu hafta Çarşamba' da gerçekleş

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün düzenlediği yürüyüşe katılan İl Müdürü Ertan Uzun,  yapılan araştırmalara göre Türk halkının 3’te birinin aşırı şişman yani obezite olduğunu dile getirdi. Hafta sonu yürüyüşleri çerçevesinde bu hafta Çarşamba Adapark içinde bulunan Tarihi Çarşamba evinin önünde bir araya gelen Sağlık çalışanları ve aileleri ada parkta yürüyüş düzenlediler.

obez.jpg

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun, Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda obeziteyle mücadeleye büyük önem verdiğine değinerek, çeşitli bilgilendirme faaliyetlerinin yanında tüm ülke genelinde illerde hafta sonları yürüyüş etkinlikleri düzenlediğini kaydetti. Çarşamba Adapark Tarihi Çarşamba Evinin önünde başlayarak ada park içinde yürüyen Sağlıkçılar daha sonra tarihi evde oturarak sohbet edip çay içtikten sonra dağıldılar.

Yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun, Çarşamba Devlet Hastanesi Yöneticilerinden Selami Arslan'ın yanı sıra İlçe Halk Sağlığı personelleri ve aileleri, Devlet Hastanesi Personel, yöneticiler, Eczacılar  ile bir grup öğrenciler ve Gençlik Merkezi öğrencileri katıldı.

obez1.jpg

Yürüyüş sonrasında yürüyüş hakkında açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü  Ertan Uzun,"Sağlık Bakanlığımızın Sağlıklı yaşam projesi kapsamında her hafta sonu Cumartesi günleri yürüyüş düzenliyoruz. Bu yürüyüşle bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu nedenle  her hafta farklı ilçelerimizde yürüyüş düzenliyoruz ve bu hafta sonu Çarşamba İlçemizde düzenledik. Amacımız hareketli yaşamı halkımıza göstermek ve farkındalık yaratmaktır. Aynı zamanda Obezite ile mücadele etmek ki obezite fazla kilo demektir. Bizler obezitein hastalıkların başlangıcı olduğunu biliyor ve bu amaçla da sağlıklı kalmak ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Bu nedenle bu yürüyüşleri düzenliyoruz. Bundan sonra ki hafta sonları diğer ilçelerimizde bu yürüyüşlerimizi düzenleme devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

obez2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber