O sahne şimdi de Vadi’de!

O sahne şimdi de Vadi’de!
Televizyon ekranlarında 10 yıldır büyük bir izleyici kitlesine sahip dizi Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ki bir sahne, Çarşamba ilçesi’nde yaşanmış ve büyük olay yaratmıştı

Televizyon ekranlarının sevilen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, en son oynayan 233. Bölümü’nde yaşanan bir sahne akıllara Çarşamba İlçesi Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde yaşanılan İsmet özel görüntülerini yeniden akıllara getirdi.
dsdt55tdty.jpg
Çarşamba Belediyesi tarafından 2013 yılında düzenlenen Kitap Fuarı’na gelen onlarca yazarlardan biriside Şair-Yazar İsmet Özel olmuştu. 11 Mayıs tarihinde Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde okurları ve Çarşamba halkıyla bir araya gelen Özel’in salonda okuduğu İlahi şeklinde ki İstiklal Marşı olay olmuştu. İlçe Protokolü okunan bu İstiklal Marşı Karşısı’nda tepkisini göstermiş ve bir kısmı ayağa kalkmamıştı. Ayağa kalkarak İstiklal Marşını İlahi formatında okuyanlardan birisi de bu gün Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir olmuştu.

Yaşanılan bu skandal olay Türkiye Gündemi’nde geniş yankı bulmuş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yaptığı yazılı açıklama ile tepkisini dile getirmişti.  Bu olaylar halk tarafından büyük tepki bulurken, Vadinin en son ekranlarda yayınlanan bölümünde İstiklal Marşı’mızın bu şekilde okunması dikkatlerden kaçmadı.

O SAHNEDE NELER OLDU?


Kurtlar Vadisi dizisinde 10 yıldır Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz, dizide Siyah Sancak timi ile yemin töreninde bir araya geliyor. Siyah Sancak Timi’nin komutanı olarak kürsüye çıkan Polat Alemdar, Siyah Sancak timinin yemin töreninin ardından İstiklal Marşı’nı İlahi şeklinde okumaya başlıyor. İstiklal Marşı’ndan okunan bu kıtalara Siyah Sancak timi de aynı şekilde eşlik ediyor.

KURTLAR VADİSİ DİNİ DUYGULARI DEJENERE EDİYOR
Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinde ki ikinci ayrıntı ise yine tepkilere neden oldu. Dizi de Ömer Baba rolünde ki Cafer Hekim, Polat'la sabah namazına gidiyor. Polat abdest alıp camiye girer girmez Sabah Namazının farzına başlıyorlar. Filmde hadi sünnet gösterilmedi, evde kılındı diyebilirsiniz ancak farz namazının ikinci rekatında Fatiha ve zammı surenin okunmaması ve akabinde secdeye gidilmesi İslam dini üzerinde Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ibrlikte büyük bir oyun oynandığı şeklinde yorumlanmaya ve tepkiler almaya başladı. Filmin dini sömürü yaparak insanları aldattığı ve gelecek nesilleri yanlış din bilgisi ile yönlendirdiği için vatandaşlardan tepkiler artmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel