O KARANLIK GECEYİ ÇARŞAMBA'LI DUYURDU

O KARANLIK GECEYİ ÇARŞAMBA'LI DUYURDU
Çarşamba'lı gazeteci Temel Irmak, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerde Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını sadece onun paylaşımı ile duyuruldu...

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı FETÖ/PDY Terör Örgütünün yaptığı Darbe kalkışmasının ilk saatlerinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka “Sokaklara çıkın” çağrısını yapmasına rağmen orada bulunan devlet ve ulusal televizyonlar yayınlamazken bu açıklamayı ülke ve dünyaya duyuran ilk isim Çarşambalı Marmaris’te Gündem Gazetesi saahibi Temel Irmak oldu.

gazeteci2.jpg

Yıllar önce Çarşamba’dan inşaat işçisi olarak Marmaris’e giden ve bu rada kimsenin başaramadığı Gazeteciliğe atılan ve ilk önce yayımlamaya başladığı “Bayrak Gazetesi” nin ardından daha sonra günlük “Gündem Gazetesi” ADI İLE YAYIM YAPAN Çarşamba’lı bakkal oğlu Temel Irmak Dünya da adını duyurmayı Darbe Gecesi gösterdiği  mesleğini yaptığı BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, İLKELİ VE KORKUSUZ” Gazeteciliği ile bir kere daha gösterdi.  Devlet ve yaygın televizyonların darbe girişiminde bulunanların korkusu ile yaynlayamadığı ortam da Ormak Cumhur Başkanı Erdoğan’ın basın açıklamasını sosyal paylaşım sitesinden bağlanarak Canlı yayınla ülke ve dünyaya duyurdu.

Marmaris’te yerel Gazete ile yıllardır başarılara imza atan ve bu başarısı sonucu MHP İlçe Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Gazeteci  Temel Irmak, Darbe  Kalkışması gecesi Gazetecilik ve Siyasi görüşünü bir kenara bırakarak VATAN, MİLLET, BAĞIMSIZLIK SEVDASI ile herkesin korktuğu ortamda yptığı canlı bağlantı ile gönüllere taht kurarak kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı.

Çarşamba’ya ailesini ziyarete sık sık gelmeye özen gösteren ve Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’in da aile ve yakın arkadaşı olan Gazeteci Temel Irmak yaptığı açıklamasında, Biliyorsun çocukluğumuz Değirmenbaşında babamın Bakkal dükkanında geçti. Ama bakkalcılıkla geçim olmayacağını ve aynı zamanda hedefi geniş olan bir kişilik olarak kendi aykalarım üzerinde durmak için akrabalarımın yaptığı gibi ilk önce evimden inşaat işçiliği için ayrıldım. Hedefim inşaatta yıllarca uğraşmak değildi ama hedefi büyük olunca kişinin orada da kalmadım ve tessadüfen ve şansımın yardımı ile de Gazeteciliğe atıldım. Yıllardır marmaris ilçesinde gündem oluşturan ve tarafsız gazeteciliğimizle haklı bir yer edindik. Bizlere sahip çıkan Marmarislilere buradan teşekkür ediyorum.

Aslen Çarşamba’lı olan Gazeteci Temel Irmak, tüm Türkiye'yi şoka sokan o karanlık gecede yaşadıklarını ve canlı yayın ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın açıklamasını anını ve o geceyi şöyle anlattı. Irmak, O gece ülkede neler olup bittiği hakkında kimsenin bilgisi olmadığı ve korkunun yavaş yavaş hakim olduğu saatlerde gelen bir bilgi ile yola çıktım. O gece saat 23.44’te ilçedeki basın mensuplarının WhatsApp’ına ‘Cumhurbaşkanı açıklama yapacak Mares Otel’e bekleniyorsunuz’ mesajı düştü. Anadolu Ajansı Marmaris muhabiri tarafından iletilen mesajın ardından 10-15 dakika içerisinde orada olmamız gerekiyordu. Yakınlardaydım ben de gittim otele. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, saat 00.04’te açıklamaya yetişebilen ve tamamı Marmaris’te görev yapan basın mensuplarının karşısına geçti. O’nu kapıda görür görmez, Facebook hesabımdan canlı yayına girdim. Cumhurbaşkanımız, açıklamasına başlamadan önce ‘Canlı yayın yapan var mı?’ diye sordu. Tek yanıt benden geldi, ‘Facebook üzerinden canlı yayındayım sayın Cumhurbaşkanım’ dedim. Ardından Cumhurbaşkanımız ‘Demokrasiye sahip çıkın’ mesajını vurguladığı konuşmasını yapıp, soruları yanıtladıktan sonra açıklamasını tamamladı. 

temel-001.jpg

Basın açıklamasının hemen ardından ben de Marmaris sokaklarında gelişmeleri takip etmeye devam ettim. Sabaha karşı eve dönüp, Facebook ve Twitter hesabıma baktığımda canlı yayınımın, Youtube’a da aktarıldığını gördüm. Üç sitede toplamda 2 milyona yakın kişiye ulaşmıştı paylaşımım. Aralarında Alman ARD ve ZDF kanallarının temsilcileri de vardı. Ertesi gün, çektiğim görüntünün dünyanın değişik ülkelerdeki televizyon kanallarınca da kullanıldığını fark ettim.” 

Marmaris'ten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askeri darbeyle ilgili ilk açıklamasını dünyaya duyurdum şeklinde devam eden Irmak, “Tarihe sayın Erdoğan'la birlikte tanıklık ettim. Allah, ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışan bozgunculara fırsat vermesin. Ben bir MHP’liyim ama, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, devlet tektir, bayrak tektir, dil tektir, ülke tektir, vatan tektir, millet sonuna kadar birdir, diridir, zalimlere karşı da tavizsizdir.”dedi.

HABER MERKEZİ

 

temell.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber