O ifadeler amacın dışında

O ifadeler amacın dışında
Müftü Öztürk, Diyanet İşlerinden gelen sert ikaz üzerine bu açıklamayı yaptı.

 

Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, topluma mal olmuş, halkın sevdiği ve saydığı isimlerin çocuklara isim olarak verilebileceğini bildirdi. Müftü Öztürk, "Kur'an'da geçen her kelime isim olmaz" başlığıyla yayımlanan ve kendi görüşlerinin yer aldığı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çocuklara isim koyma konusunda konferans veren iki akademisyenin, bu konferansta isimler ve anlamları konusunda bazı bilgiler aktardığını belirten Öztürk, bu konuda gazetecilerin kendisinden açıklama yapmasını istediklerini anımsattı.

Öztürk, şunları kaydetti:

"Benim bu konudaki şahsi kanaatim şudur, güzel isim olsun diye Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelimeyi, sırf Kur'an-ı Kerim'de geçtiği için çocuğa isim olarak koymak yanlış olabilir. İsimler, kültürümüze, örf ve adetlerimize uygun olmalıdır. Topluma mal olmuş, halkın sevdiği ve saydığı isimler çocuklara isim olarak verilebilir. Bunların dışında söylenen, ifade edilen ve yazılan hususlar, maksadını aşan ve amacının dışına çıkan ifadelerdir. Zira biz insanlarımızın kullanmakta olduğu isimlerin doğruluğunu ve yanlışlığını eleştirme ve tenkit etme gibi ne bir düşünceye sahibiz ne de böyle bir gayemiz vardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel