O hayırsever Genelkurmay’a davet edildi

O hayırsever Genelkurmay’a davet edildi
FRANSA’da yaşayan 38 yaşındaki sıva ustası Ali Dal, Ordulu şehit Astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun doğacak olan bebeğine daire bağışlayınca, Genelkurmay Başkanlığı tarafından davet edildi.

Fransa’nın Vienne kentinde yaşayan ve aslen Afyonkarahisarlı olan evli ve 3 çocuk babası Ali Dal, dün Ordu’ya gelerek Diyarbakır’da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun ailesine Eskişehir’de dayalı döşeli sıfır dairesinin tapusunu verdi. Ordu Valiliği’nde dün düzenlenen tapu teslim töreninde Ali Dal, şehit eşi Esra Aydoğdu’ya doğacak bebeği üzerine dairesinin tapusunu verirken gözyaşlarını tutamadı.

 

Hürriyet'in haberine göre, Ali Dal’ın daire bağışına ilişkin basında çıkan haberler üzerine Genelkurmay Başkanlığı’da harekete geçti. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Ali Dal’ı telefonla arayarak bu anlamlı bağışından dolayı tebrik edip kendisini Ankara’ya davet etti.

 

CUMA GÜNÜ ANKARA’DA OLACAĞIM

 

Basında çıkan haberlerden sonra Türkiye’nin dört bir tarafından kendisini arayıp kutlayanlar olduğunu, bundan da mutluluk duyduğunu belirten Ali Dal, "Genelkurmay ikinci Başkanımız Orgeneral Yaşar Güler telefonla aradı ’Sana madalya vereceğiz senin gibi yiğitlere ihtiyacımız var Ankara’ya gel senin alnından öpeceğiz" deyince çok duygulandım. Cuma günü Ankara’da Genelkurmay’da olacağım, nasip olursa da Cumartesi günü Fransa’ya ailemle birlikte dönüş yapacağım. Her taraftan telefonla arayanlar var, bundan çok mutlu oldum. Şehitler bizim şehitlerimiz onlara mutlaka sahip çıkmalıyız, inşallah bu örnekler artar" dedi.

 

Kendisinin Fransa’da kirada oturduğunu, daireleri olması halinde yine verebileceğini de belirten Ali Dal şöyle devam etti:

 

"Ben Fransa’da kendim ailemle kirada kalıyorum. Şehidimizin eşi bana teşekkür etti. Mal mülk hepsi boş. Söylemeye kelime bulmak zor. Bir ev değil elimde olsa 10 ev veririm. İçimizden geldi böyle bağış yaptık."

 

ŞEHİT BABASININ EVİNE DE SIVA YAPACAĞIM

 

Ali Dal, şehidin baba evi olan Ünye’nin Pelitliyatak Mahallesi’nde dışı sıvasız evin yardımseverler tarafından sıvatılıp onarılmaması halinde de Fransa’dan tekrar Ordu’ya gelerek o evi de sıvayacağını belirterek, "Ben kendim sıva ustasıyım, kimse o evi sıvamazsa onun içinde geleceğim. Elime alırım malamı gelirim. Ben her zaman yardıma açığım. Şehitlerimizi gurbette de unutmuyoruz. Eğer kimse o evi onarmazsa bizzat Fransa’dan ben gelip onu da sıvayacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir