'Nuh: Büyük Tufan' filmindeki gemi Şırnak'a getiriliyor

Nuh: Büyük Tufan filmindeki gemi Şırnaka getiriliyor
'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan gemi, Cudi Dağı eteklerinde yapılacak olan Milli Park'ta sergilenmek üzere Türkiye'ye getirilmesi için girişimlere başlandı.

Russell Crowe'un başrolünde oynadığı ve Türkiye'de de gösterime giren 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan gemi, Şırnak’ta Cudi Dağı eteklerinde yapılacak olan Milli Park'ta sergilenmek üzere Türkiye'ye getirilmesi için girişimlere başlandı.Şırnak Kültür, Turizm ve Kalkınma Dernek Başkanı Cihan Birlik, 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan gemiyi Şırnak’a karayolu ile transferini gerçekleştirip her anının belgesel çekimi için kayıt altına alınacağını ifade etti. Geminin getirilmesiyle birlikte kentte turizm patlaması yaşanacağını söyledi. Birlik, getirilen gemiyi yıllarca çatışmalar ile anılan Cudi Dağı eteklerinde olan boş araziye yerleştirdikten sonra burayı Milli Park ilan edip ardından bölge şartlarına uygun hayvanları buraya getirip bir hayvanat bahçesi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Projelerini Şırnak Valisi Hasan İpek’le paylaştıklarını anlatan Birlik, "Bu projemizi çok değerli valimize de arz ettik. Valimiz de bu projenin arkasında olduğunu ve bize gerekli olan tüm desteği vereceklerini söylediler. Kendilerine de buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dünyaca ünlü olan Nuh’un Gemisi’nin ta Panama’dan buraya getirilmesi esnasında bunu bir belgesel haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu belgeselinde Türkiye’de ve dünyada izlenime girmesini hedefliyoruz. Hayvanat bahçesiyle beraber burayı milli park ilan ettikten sonra Cudi Dağı eteklerinde sergilenen Nuh’un Gemisi'ne, Van’a, Mardin’e ve Midyat’ta gelen turistlerin buraya gelerek buranın da o güzel illerden farklı olmadıklarını göstermek istiyoruz" dedi.

"KÜLTÜR BAKANINDAN ŞIRNAK İÇİN, ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"

Geçmiş dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle bölgeye yatırım yapılmadığını aktaran Birlik, "Şırnak’ta olan değerlerin, Şırnak’ta olan kültürün Türkiye’nin hemen hemen hiçbir yerinde bulunmadığını ama artık bizler bu güzel projelerle bunları aşmak istiyoruz. Bu projeler ile birlikte Şırnak’ımıza, Cudi’mize binlerce turist akın edecek. Memleketimizde turizm patlaması olacak. Kalkınma patlaması olacak. İstihdam olacak. Yani aklımıza gelebilecek her türlü katkıyı biz memleketimize bu proje ile beraber sağlamayı düşünüyoruz. Biz proje kapsamında Sayın Kültür Bakanımıza gitmeyi düşünüyoruz. Kültür Bakanımızdan önemli destek almayı düşünüyoruz. Kendilerine de buradan seslenmek istiyoruz. Bu milli birlik ve beraberlik kardeşlik projesine, destek vermelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Ekrem Ertaş isim vatandaş ise, "Amerika’dan buraya Nuh Gemisi’nin gelmesi demek, bütün dünyanın Nuh’un olayının burada sonuçlandığını burada olduğunu göstergesidir. Turizm açısından faydası olur. Belki onun için dış ülkelerden sırf o devasa, hem filme konu olduğu için hem de Şırnak’ta gerçekleşen Nuh’un gemisiyle Şırnak’a özdeş bir konu olduğu için belki bir sürü dışarıdan insan buraya akın eder" şeklinde konuştu.

Özgür Sakur isim esnaf ise, "Şırnak’a katkısının iyi olacağını düşünüyorum. Turizm açısından olsun, Türkiye açısından olsun. Şırnak’ın önemi artar. Mesela Amerika’dan buraya gelmesi demek, bütün dünyada yankı yapacak bir söz gibi bir şey olur. Artık herkes anlar ki geçmişte olan Nuh tufanının Şırnak’ta olduğunu. Herkes kabul etmiş olur. Bu da Şırnak açısından büyük bir önem taşıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir