Nüfus Müdürlüğü’nde olağanüstü yoğunluk !

Nüfus Müdürlüğü’nde olağanüstü yoğunluk !
Nisan ayı başından itibaren ehliyet ve pasaport alım işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde yapılmaya başlanmasıyla birlikte, Çarşamba Nüfus Müdürlüğü’nde olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor

2 Nisan 2018 tarihi itibariyle Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, nüfus müdürlüklerinden yapılmaya başlanmasıyla birlikte tüm yurtta müdürlüklerde yoğunluk arttı.
Yeni çipli kimlik kartları için vatandaşların akın akın gittiği nüfus müdürlüklerinde nisan ayı itibariyle eklenen sürücü belgesi ve pasaport işlemleri ile olağanın dışında bir yoğunluk meydana geldi.
Çarşamba Nüfus Müdürlüğü’nde her gün büyük bir yoğunluğun yaşandığı gözlemlenirken, vatandaşlar kimlik, sürücü belgesi ve pasaport işlemlerini halledebilmek amacıyla buralara sıklıkla geliyor.
Yaşanan yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerinde randevulu sisteme geçildiği öğrenilirken, yapılan randevu başvuru tarihine göre nüfus müdürlüklerinde işlemlerin yapılabileceği, bunun dışında randevusuz işlemlere öncelik tanınmadığı ancak aciliyet arz eden durumlarda randevusuz işlemlerin yapılabileceği öğrenildi. Alo 199 hattı’ndan ve www.randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu talebinin yapılabileceği belirtilirken, vatandaşların mağdur olmaması için alacağı randevu ile işlemlerini tamamlayabileceği aktarıldı.

Öte yandan vatandaşların yeni çipli kimlik kartlarında süre olduğu düşüncesiyle Nüfus Müdürlüklerine koşmasının da yoğunluğa sebep olduğu belirtilirken, kimlik kartlarında herhangi bir süre sınırlamasının olmadığı, Ehliyet belgesi alımlarında 31.12.2020 tarihine kadar sürecin bulunduğu da eklendi.

NÜFUS MEMURLARINDAN BÜYÜK FEDAKARLIK ÖRNEĞİ

Nisan ayı itibariyle sürücü belgesi ve pasaport işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde yapılmaya başlanmasının ardından Çarşamba Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan memurlar, Doğuyaka da bulunan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Büro Amirliği’nde ki arşivden 76 bin dosyayı tasnifleme işlemlerini yaparak çuvallar halinde kendileri Çarşamba Nüfus Müdürlüğü arşivine taşıyorlar. Nüfus Müdürlüğü memurlarının bizzat kendilerinin yaptığı bu işlem, büyük fedakarlık örneği olarak yorumlanırken, dosyaların önümüzdeki günlerde Emniyet Müdürlüğü arşivinden Çarşamba Nüfus Müdürlüğü arşivine taşınması bekleniyor.
dosya.jpg

dosya1.jpg

dosya2-001.jpg

nufus3.jpg

HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber