Nikah öncesi şiddet sözleşmesi

Nikah öncesi şiddet sözleşmesi
Adana’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla düzenlenen nikah töreninde 20 çift, "Kadına Şiddete Hayır" sözleşmesi imzaladı.

Yüreğir Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde açılışı yapılan uygulamanın ilk gününde, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın nikah kıydığı 20 çift ‘Kadına Şiddete Hayır’ sözleşmesi imzaladı. Çiftler, “Ailemizin temelini atarken; çıkacak sorunlarımızı sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusun ve şerefim üzerine söz veriyorum” yazan sözleşmeyi okuyarak imzaladı. Çiftler, daha sonra aile cüzdanlarını Başkan Çelikcan’dan aldı.

“ŞİDDET OLURSA SÖZLEŞMEYİ HATIRLATIP GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”
Törende konuşan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kadınların önemine dikkat çekerek, “Kadınlarımızın bizim için ne kadar önemli olduğu ortada. Kadın deyince aklımıza eşimiz, ablamız, teyzemiz ve annemiz gelir. Onunu için kadınlarımız çok değerli. Bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, büyüten kadınlarımızdır. Bu anlamda kadınlarımızın da eğitimi bizim için çok önemli. Çünkü kadını eğitirsek toplumun tümünü eğitmiş oluruz. Ben de 4 kız çocuğu babasıyım. O açıdan bu hassasiyetim çok üst noktada. Kız çocuklarımızı lütfen okutalım. Kız çocuklarımızın eğitimine önem verelim. Bizim bölgemiz diğer bölgelerden biraz daha geri ama son yıllarda görüyoruz ki; kız çocuklarımızın okutulma oranı yükseliyor. İnşallah eğitimli kadınlarımızdan çok güzel yuvalar ve çocuklar meydana gelecek. Netice itibariyle huzurlu ve mutlu olacağız” dedi.

Kadının şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınmasının hem sosyal devlet anlayışı hem bir insan hakkı olduğuna dikkat çeken Başkan Çelikcan, “Hepimizin üstüne düşen önemli bir görev. 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü dolayısıyla bir etkinliği bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu; ‘Mutlu Bir Yuva İçin Kadına Şiddete Hayır’ sözleşmesi. Bu sözleşmeyi gelinimiz, damadımız, şahitlerimiz ve belediye başkanı olarak ben imzalayacağım. Evlerinin bir köşesinde duracak. İnşallah bundan sonra kadına şiddeti hiçbir zaman görmeyeceğiz. Olursa bu sözleşmeyi hatırlatıp gereğini yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir