'NEYİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEKTEDİR'

'NEYİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEKTEDİR'
İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç, İstanbul'da  115 kız çoçuğu istismarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Soruyoruz bunun altında ne vardır? Neyin üstü örtülmektedir? Kim ve kimler korunmaktadır?" dedi

YASALARA GÖRE SUÇ

İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç, İstanbul’da Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin, 2017’nin ilk 5 ayında, 39’u Suriyeli, 38’i 15 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olduğunu polise bildirmediği ortaya çıkan talihsiz olayla ilgili açıklamada bulundu. Yasalara göre çocuk gebeliklerin ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini belirten Saraç, "Bildirmeyen yetkililerin cezai sorumluluğu var. Skandal, hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı bir kişinin, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamile olduğuna ilişkin kayıtların hastane sisteminde ve sosyal hizmetler biriminde tutulmadığını fark etmesiyle ortaya çıkmıştı" dedi.

UTANÇ TABLOSU

Başkan Yardımcısı Saraç açıklamasını şu sözlerle tamamladı; "Durumun kendisi kadar vahim olan ise çocukların durumunun polise bildirilmesi zorunlu olduğu halde hastane bu bildirimleri yapmamasıdır. Konuyu savcılığa bildiren bir sağlık çalışanı iki kez görev yeri değiştirilerek sürülüyor. Valilik ise soruşturma izni vermiyor. Sağlık Bakanlığı, durum kamuoyuna yansıyıp tepkiler gelince ‘araştırılacak, incelenecek, soruşturulacak’ ile sınırlı bir açıklama yapmak zorunda kalıyor. Ülkede açığa çıkan bu utanç tablosundan sorumlu olanlar derhal cezalandırılmalıdır.

 Bir hastanede 5 aylık süreçte 115 çocuğun hamileliği hukuk kurallarına göre tutulmamış ve gerekli mercilere bildirilmemişse, diğer hastanelerde neler olmaktadır? Tekraren soruyoruz bunun altında ne vardır? Neyin üstü örtülmektedir? Kim ve kimler korunmaktadır?

BİR KERE DAHA UYARIYORUZ

Dokuz yaşında kızların evlenebileceğini söyleyenler şuanda bir yaptırım uygulamamaktadır. Hukukun işlediği, adaletin olduğu, siyasetin bir edep, terbiye ve kültür olarak değer bulduğu ülkelerde sorumlular derhal gereğini yapar. Bu olay karşısında derhal sorumlu olanlar istifa etmelidir! İYİ Parti olarak bu konunun takipçisiyiz. İYİ Parti olarak, kadınlara ve çocuklarımıza yapılan bu tür istismarların, kadın cinayetlerinin, çocuklarımızın çeşitli vakalarda taciz ve tecavüze uğramalarının ve çocukların evlendirilmelerinin önüne geçilebilmesi adına sizleri rahat bırakmayacağız ve bu konuları gündemden düşürmeyeceğiz. Dokuz yaşında kızların evlenebileceğini söyleyen sapık zihniyetli kişilere bir yaptırım uygulamıyorsanız tabi ki bu vebal sizindir. Sizlere Türkiye olarak altında imzamız olan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında ’18 yaşın altındaki her birey, çocuk olarak kabul edilir’ maddesini ve medeni kanundaki evlilik yaşını bir kez daha hatırlatmak istiyor ve ülkeyi yönetme sorumluluğunu taşıyamayanları, kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda bir kere daha uyarıyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir