Nereye Gidiyoruz!

Nereye Gidiyoruz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Haluk Koç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi kafalarına göre oluşmasını isteyen bir takım çevrelerin ellerindeki medya gücüyle olayları çarpıtmak istediğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç CHP Samsun İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin nereye gittiği konusunda büyük endişeleri olduğunu vurgulayan Koç, birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

Oslo süreci ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kendi açıklamaları arasında fikir ayrılığı olduğu konusunda çıkan haberlere "Bu haberlerin yapılmasındaki amaç tamamen CHP duruşunu gölgelemektir. Yaptığım açıklamalar birebir genel başkanla mütabık kalındıktan sonra yapılan açıklamalardır. Yaptığım açıklamalar sonrasında belirli yayın organları ve köşe yazarlarının yaptığı haberler gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi kafalarına göre oluşmasını isteyen bir takım çevrelerin ellerindeki medya gücüyle olayları çarpıtmak istediğini söyleyen Koç "Medya baskı altındadır. Bugün Türkiye'nin yargıdan sonra en büyük gücü olan medya bu haberleri mümkün olduğu kadar gözden uzak tutmaya çalışmaktadır." diye ifade etti.

2010'da ki referandum öncesinde Sayın Başbakan'ın yaptığı açıklamalara da değinen Koç "19 veya 21 Ağustos 2010 tarihinde Kayseri meydanında referandumda evet propagandası yapan Sayın Başbakan "bizim PKK ile görüştüğümüzü iddia ediyorlar. Bu iddialarını ortaya koyamayanlar namerttir, şerefsiztir" demişti. Aradan bir süreç geçti, herşey ortada. Bugün geldiğimiz nokta ortada." diye belirtti.

Basın mensuplarının terörün nasıl çözülebileceği hakkındaki soruları da yanıtlayan Koç "Terör artık Türkiye'nin iç sorunu olmaktan çıkıp uluslararası bağlantıları olan geniş bir çerçevede çözülmesi gereken bir problem olmuştur. ABD açıkcası terörün bitmesini kendi çıkarları doğrultusunda istememektedir. ABD'nin asıl amacı bu coğrafyada İsrail'den sonra kendine bağlı ikinci bir devlet oluşturmaktır. Terör sorunuyla bir hukuk devleti olan Türkiye uluslar arası hukuk kuralları çerçevesinde mücadele etmek zorundadır." dedi. 

14 Ağustos'ta terör eylemlerinin tavan yaptığı dönemde meclisi toplanmaya çağıdıklarında kendilerinin propaganda yaptıklarını ifade edilmesine tepki gösteren Koç "Bütün meclis olarak toplanıp bir görüşme çağrısı yapmıştık. Ancak bizi terör örgütünün propagandasını yapmakla suçladılar. Zaten PKK dışarda hergün eylemlerini sürdürmekte bizi ne ile suçluyorlar anlam vermek mümkün değil." diye ifade etti.

Oslo'da herhangi bir imza atılmadığını belirten Başbakan Erdoğan'a cevap veren Koç "Oslo görüşmelerinde senin imzan var Sayın Başbakan. Sen iradeni Oslo'da İngiltere'ye teslim etmişsin. Önce yok dediler, sonra imzamız yok dediler. Önce inkar, sonra itiraf." diye belirtti.

Şehit Aileleri Çözüm İstiyor

Dün ve bugün şehit ailelerini ziyaret ettiğini söyleyen Haluk Koç "Şehit ailelerinin feryatları yürek yakıyor. Bizler evlatlarımızı kaybettik içimiz yanıyor, başka ocaklar sönmesin. Lütfen bu terör belasını siz siyasiler çözün diye tepki gösteriyorlar." dedi. 

Terör olaylarına çözüm için yapılcaka her türlü çalışmada yer alacaklarını belirten Koç "Birlikte yaşama irademizi güçlendiren her siyasi sürecin CHP yanındadır. Bizi ayrıştırmaya dönük her türlü siyasi talebin de karşısındayız." diye belirtti.

Sınav Sistemi Bir Skandal

Türkiye'deki sınav sisteminin içinde bulunduğu durum hakkında da açıklamalar yapan Koç "Son yapılan KPSS'de ki skandal gözler önünde. Üniversiteye giriş için yapılan ÖSS, tıpta uzmanlık için yapılan TUS, hakimlik ve savcılık için yapılan sınavların hepsinde bu sorunlar oldu. Sorular çalındı denildi, kanıtlandı. Bütün bu yapılanlar gözler önündeyken ÖSYM Başkanı her ne hikmetse hala görevine devam edebiliyor."

Ülkede şu anki yargının tam bir felaket olduğunu belirten Koç "2 Eylül 1980'de yapılanlar 2012 Türkiye'sinde de aynı şekilde uygulanıyor. 12 Eylül 1980 Kenan Evren'i ile 2012'de ki Recep Tayyip Erdoğan arasında hiçbir fark yoktur." dedi.

Kötü Bütçe Yönetimi

Yeni yapılan zamlara da dikkat çeken Haluk Koç "Alışa alışa daha küçük bir ülkeye  dönüşüyoruz. Öncelerde yapılan küçük bir zamma bile ne kadar tepki gelirdi. Artık kimseden bir tepki gelmez, çabuk unutulur oldular." diye konuştu.

Bu zamlar tamamen kötü bütçe yönetiminin sonuçları olduğuna değinen Koç "Libya ile Suriye'ye yapılan yardımlar, bavulllarla giden dolarların KDV ve ÖTV olarak bizlere geri döndüğünü görüyoruz. Kağıt üzerinde enflasyon belirlenip, gerçekte karşılaştığımız zamlar ve bu olanlara ses çıkarmayan bir toplum sonucu durum çıkmaza giriyor." diye ifade etti.

AKP'nin oy oranları ile ilgili gelen bir soru üzerine de konuşan Koç "CHP olarak bizim daha çok çalışmamız gerek. Seçim dönemlerinde sadece AKP ile yarışmıyoruz, devletin bütün olanaklarıyla savaşıyoruz. AKP'nin yoksul olan vatandaşlarımıza yaptığı geçici yardım politikası ile kazandığı oylar karşısında ne yapabiliriz ki" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir